SiolNET. Trendi Svet znanih
4,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Zmaga" zloglasnega producenta: za 25 milijonov dolarjev bodo žrtve opustile tožbo #video

4,75

termometer

Harvey Weinstein
Foto: Getty Images

Več kot 30 domnevnih žrtev Harveyja Weinsteina je sprejelo poravnavo v višini 25 milijonov dolarjev, v zameno za ta znesek pa producentu ne bo treba priznati krivde za spolne zlorabe.

Harvey Weinstein Trendi Eden najvplivnejših ljudi v Hollywoodu desetletja spolno nadlegoval ženske

New York Times poroča, da so producent Harvey Weinstein, uprava njegovega filmskega studia in zastopniki več kot 30 tožnic dosegli okviren dogovor o poravnavi v višini 25 milijonov dolarjev (dobrih 22 milijonov evrov). Ta denar naj bi sicer zagotovile zavarovalnice njegovega podjetja, ki je v stečaju.

Osemnajst tožnic si bo razdelilo 6,2 milijona dolarjev, poroča NYT, preostali denar gre tistim, ki so vložile skupno tožbo, oziroma za morebitne nove tožnice. Višino izplačil posameznim tožnicam bo določilo sodišče glede na resnost njihovih obtožb.

V okviru poravnave Weinsteinu ne bo treba priznati krivde za dejanja, ki mu jih tožnice očitajo in ki segajo od spolnega nadlegovanja do posilstva.

Harvey Weinstein Foto: Getty Images

Če bo poravnava dokončno sklenjena, bodo vse tožnice opustile tožbe proti Weinsteinu in drugim zaposlenim iz njegovega podjetja, s čimer bo končana večina sodnih postopkov proti njemu.

A ne vsi - Weinsteina še vedno čaka sojenje zaradi spolnega napada, ki sta ga obtožili dve ženski. S poravnavo tudi niso zadovoljne vse vpletene tožnice, ki po poročanju NYT vztrajajo, da je ne bodo sprejele in da nameravajo nadaljevati sodno bitko.

Harvey Weinstein Foto: Getty Images

Weinstein je bil sicer v sredo znova na sodišču, ker je kršil pogojni izpust. Zaradi tega mu je sodnik varščino podvojil na dva milijona dolarjev. 

Producent je ob prihodu na sodišče pritegnil precej pozornosti s svojim videzom, med drugim si je pri hoji pomagal s hojico:

Harvey Weinstein Trendi Weinstein kršil pogojni izpust: po več ur niso vedeli, kje je

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin