SiolNET. Trendi Svet znanih
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zloglasno sojenje Weinsteinu: poroti pokazali njegove gole fotografije #video

1,88

termometer

Sojenje Harvey Weinstein
Foto: Reuters

Potem ko je Jessica Mann, ki hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina obtožuje posilstva, med pričanjem zatrdila, da ima obtoženi deformirane spolne organe in da je interspolnik, se je tožilstvo odločilo za drastično potezo. Poroti so pokazali Weinsteinove gole fotografije.

Zloglasno sojenje hollywoodskemu producentu Harveyju Weinsteinu se nadaljuje in postaja čedalje bolj napeto. V petek je na klop za priče prvič sedla Jessica Mann, ki trdi, da jo je Weinstein leta 2013 posilil v New Yorku in Los Angelesu.

V več dni trajajočem pričanju je Mannova med drugim dejala, da ima obtoženi producent deformirane genitalije. Bil naj bi brez testisov ter imel tako ženske kot moške spolne organe. Njegov spolni ud naj bi bil podoben nožnici, je pričala. Ko je bila primorana brati stara elektronska sporočila, ki si jih je izmenjevala z obtoženim, je v nekem trenutku začela tako neutolažljivo hlipati, da so morali sojenje za nekaj časa prekiniti.

Sojenje Harvey Weinstein Foto: Reuters

Nato se je tožilstvo odločilo za povsem nepričakovano potezo. Poroti so kljub ugovorom Weinsteinovih odvetnikov pokazali gole fotografije obtoženca, posnete junija 2018, poroča Reuters.

Kaj točno je vplivalo na to odločitev – morda želja, da podkrepijo pričanje Mannove o njegovih telesnih posebnostih –, ni znano, saj je niso hoteli komentirati. Je pa Weinsteinova odvetnica Donna Rotunno v elektronskem sporočilu kratko in jedrnato zapisala: "Edini razlog je bila želja osramotiti gospoda Weinsteina."

Sojenje Harvey Weinstein Foto: Reuters

Fotografije so seveda skrbno varovane, saj so dokazno gradivo, a Reuters je na sojenje poslal najetega risarja, ki je poustvaril videno. Ogledate si jih lahko v videu na začetku članka.

Spomnimo: 67-letnemu Weinsteinu sodijo zaradi posilstva Mannove in zaradi spolnega napada na nekdanjo asistentko produkcije serije Project Runway Mimi Haleyi. A spolnega nadlegovanja ga je od leta 2017 do danes obtožilo več kot 80 žensk.

Iz množičnih obtožb proti Weinsteinu se je rodilo tudi gibanje #MeToo, v duhu katerega so številne zvezdnice vplivne in uspešne moške v filmski industriji obtožile spolnega nadlegovanja ali vsaj neprimernega vedenja.

Harvey Weinstein Foto: Reuters

Preberite tudi:

Jessica Mann Trendi Weinsteinova žrtev: Harvey ima moške in ženske spolne organe #video Harvey Weinstein Trendi Weinstein na sodišče prišel s hojico in četo odvetnikov #video Harvey Weinstein Trendi Nova tožba: Weinstein naj bi spolno zlorabil 16-letnico #video Harvey Weinstein Trendi Spolni predator Weinstein: Kar zadeva ženske, si zaslužim pohvalo #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin