Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
16. 12. 2019,
8.55

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

6

Natisni članek

Harvey Weinstein spolne zlorabe intervju

Ponedeljek, 16. 12. 2019, 8.55

4 leta, 4 mesece

Spolni predator Weinstein: Kar zadeva ženske, si zaslužim pohvalo #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

6

Harvey Weinstein | Harvey je dal ekskluziven intervju, v katerem pa o obtožbah posilstev in spolnih nadlegovanj ni hotel govoriti. | Foto Getty Images

Harvey je dal ekskluziven intervju, v katerem pa o obtožbah posilstev in spolnih nadlegovanj ni hotel govoriti.

Foto: Getty Images

Zloglasnega filmskega producenta Harveyja Weinsteina je več kot 80 žensk obtožilo spolnega nadlegovanja, a on še vedno meni, da si zasluži pohvalo, češ da je za ženske v Hollywoodu naredil veliko.

Harvey Weinstein
Trendi "Zmaga" zloglasnega producenta: za 25 milijonov dolarjev bodo žrtve opustile tožbo #video

Po novici, da je več kot 30 domnevnih žrtev Harveyja Weinsteina sprejelo poravnavo v višini 25 milijonov dolarjev, v zameno za ta znesek pa mu ne bo treba priznati krivde za spolne zlorabe, je producent dal ekskluzivni intervju za The Post.

V njem je potožil, da bi se ga morali ljudje spominjati po tem, da je za ženske v Hollywoodu poskrbel bolje kot kdo drug v zgodovini, namesto da ga "obmetavajo z bolnimi obtožbami", je dejal.

Harvey in Gwyneth oktobra 2002 | Foto: Getty Images Harvey in Gwyneth oktobra 2002 Foto: Getty Images "Moje delo je pozabljeno"

S tem je imel v mislih igralke, kot je Gwyneth Paltrow, ena njegovih domnevnih žrtev, katere kariero je zagnal prav on. Igralka ga je obtožila spolnega napada, a ni del pred kratkim sprejete poravnave. Trdi, da jo je hotel leta 1994, ko je bila stara 22 let, masirati pod pretvezo, da imata sestanek.

"Počutim se kot pozabljen moški. Posnel sem več filmov, ki so jih režirale ženske, in filmov o ženskah kot katerikoli moški v industriji. Govorim za čas pred 30 leti, ne za zdaj, ko je to moderno. Jaz sem to naredil prvi, bil sem pionir!" se je hvalil. Ob tem je prav za Gwyneth poudaril, da je poskrbel, da je postala ena najbolje plačanih igralk na svetu.

Zdaj so njegovi dosežki zaradi obtožb izpuhteli, je dodal. "Moje delo je pozabljeno."

Luksuzno okrevanje padlega mogotca

Weinstein se je s Postom pogovarjal med okrevanjem v newyorški bolnišnici, kjer je prestal operacijo hrbtenice, ki si jo je poškodoval v prometni nesreči avgusta. Pri hoji si mora zato pomagati s hojico, a so nanj leteli očitki, da se le pretvarja, sploh po tem, ko so ga kasneje med nakupovanjem opazili brez nje.

V intervju je privolil prav zato, da bi dokazal, da ne igra ter da je zares prestal težko operacijo, čeprav o obtožbah, ki ga bremenijo, ni hotel govoriti. "Iz sebe sem naredil zelo uspešnega človeka, ki ni imel denarja, a je zgradil imperij. Če se spomnite, kdo sem bil, lahko podvomite o teh obtožbah."

Padli mogotec je okreval v elitnem krilu bolnišnice z marmornatimi kopalnicami in luksuznimi sobami, okrašenimi z dragimi umetninami, ki je bolj kot bolnišnica videti kot razkošen hotel. Pacienti imajo na voljo zasebnega kuharja in receptorja, obiskovalci pa lahko med obiski srkajo kumarično vodo. Iz bolnišnice so ga odpustili v nedeljo zjutraj.

Ker je pretekli teden na sodišče prišel s hojico, so nanj leteli očitki, da se le pretvarja. | Foto: Getty Images Ker je pretekli teden na sodišče prišel s hojico, so nanj leteli očitki, da se le pretvarja. Foto: Getty Images

Januarja še eno sojenje zaradi posilstva

Čeprav je zloglasni producent pretekli teden slavil "malo zmago", ko je skupaj z upravo svojega filmskega studia in zastopniki z več kot 30 tožnicami dosegel okvirni dogovor o poravnavi v višini 25 milijonov dolarjev (dobrih 22 milijonov evrov), ga v začetku januarja čaka novo sojenje.

Obtožen je posilstva svoje dolgoletne partnerice, ki ni hotela biti javno imenovana, in spolnega napada na asistentko. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtna zaporna kazen.

Weinstein je tudi te obtožbe, tako kot vse preostale, zanikal.

Preberite tudi:

Weinstein
Trendi Poravnava tožb proti Weinsteinu: "To je nezaslišano"
Emily Ratajkowski
Trendi Manekenka jasno pokazala, kaj si misli o Harveyju Weinsteinu #video
Ne spreglejte