Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
13. 12. 2019,
9.14

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

12

Natisni članek

spolno nadlegovanje Harvey Weinstein Emily Ratajkowski

Petek, 13. 12. 2019, 9.14

4 leta, 4 mesece

Manekenka jasno pokazala, kaj si misli o Harveyju Weinsteinu #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

12

Emily Ratajkowski | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Potem ko je več kot 30 domnevnih žrtev Harveyja Weinsteina sprejelo poravnavo v višini 25 milijonov dolarjev, pri čemer producentu ne bo treba priznati krivde za spolne zlorabe, je manekenka Emily Ratajkowski jasno pokazala, kaj si misli o tem.

Harvey Weinstein
Trendi "Zmaga" zloglasnega producenta: za 25 milijonov dolarjev bodo žrtve opustile tožbo #video

Emily Ratajkowski se je premiere filma Uncut Gems v Hollywoodu udeležila v kratki in ozki črni obleki, a z zelo jasnim sporočilom, zapisanim na roki: "Je**š Harveyja." S tem je imela v mislih Harveyja Weinsteina, ki je včeraj dosegel "malo zmago" na sojenju za spolne zlorabe in posilstva, katerih je obtožen.

Fotografijo s tem zapisom je delila tudi na svojem profilu na Instagramu, kjer je zapisala: "Danes sta Harvey Weinstein in njegov studio dosegla dogovor o poravnavi v višini 25 milijonov dolarjev. Weinsteinu, ki je obtožen spolnega nadlegovanja in posilstev, ne bo treba priznati krivde, prav tako ne bo plačal iz lastnega žepa. #nipravicenimiru"

Mlada manekenka je glasna zagovornica gibanja #MeToo in je bila lani skupaj s komičarko Amy Schumer ena od 300 ljudi, ki so bili aretirani med protesti.

Emily Ratajkowski | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

18 tožnic bo dobilo 6,2 milijona dolarjev

Včerajšnja novica, da so Weinstein, uprava njegovega filmskega studia in zastopniki več kot 30 tožnic dosegli okviren dogovor o poravnavi v višini 25 milijonov dolarjev (dobrih 22 milijonov evrov), je razburila marsikoga, saj v okviru te poravnave zloglasnemu producentu ne bo treba priznati krivde za dejanja, ki mu jih tožnice očitajo in ki segajo od spolnega nadlegovanja do posilstva.

Osemnajst tožnic si bo tako razdelilo 6,2 milijona dolarjev, preostali denar pa bo šel tistim, ki so vložile skupno tožbo, oziroma za morebitne nove tožnice. Višino izplačil posameznim tožnicam bo določilo sodišče glede na resnost njihovih obtožb.

Če bo poravnava dokončno sklenjena, bodo vse tožnice opustile tožbe proti Weinsteinu in drugim zaposlenim iz njegovega podjetja, s čimer bo končana večina sodnih postopkov proti njemu. Vendar ne vsi. Še vedno ga čaka sojenje zaradi spolnega napada, česar sta ga obtožili dve ženski.

S poravnavo tudi niso zadovoljne vse vpletene tožnice, ki po poročanju New York Timesa vztrajajo, da je ne bodo sprejele in da nameravajo nadaljevati sodno bitko.

Preberite tudi:

Harvey Weinstein
Trendi Weinstein kršil pogojni izpust: po več ur niso vedeli, kje je
Ne spreglejte