Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
10.41

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Natisni članek

zloraba Woody Allen Soon-Yi Previn Mia Farrow

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 10.41

5 let, 7 mesecev

Žena Woodyja Allena spregovorila: Mia Farrow me je zlorabljala

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Soon-Yi Previn, Woody Allen | Woody in Soon-Yi sta poročena že več kot 20 let. | Foto Getty Images

Woody in Soon-Yi sta poročena že več kot 20 let.

Foto: Getty Images

Soon-Yi Previn, žena ameriškega režiserja Woodyja Allena, ki jo je posvojila Allenova nekdanja partnerica, Mia Farrow, je končno spregovorila o svojem življenju. Med drugim brani svojega moža in pravi, da Mia ni bila dobra mama.

Revija New York Magazine je objavila obsežen pogovor s Soon-Yi Previn, slavno Južnokorejko, ki sta jo pri osmih letih posvojila ameriška igralka Mia Farrow in njen mož, skladatelj André Previn. Po razpadu njunega zakona je Mia začela razmerje z režiserjem Woodyjem Allenom, s katerim je nato vzgajala Soon-Yi.

Med Woodyjem in Soon-Yi se je leta 1991, ko je bila Soon-Yi stara 21 let, stkalo ljubezensko razmerje, čeprav je bil 56-letni režiser še vedno v razmerju z Mio. Ko je ta odkrila za razmerje pastorke in partnerja, je leta 1992 razdrla zvezo z Allenom. Leta 2006 se je dokončno odtujila od Soon-Yi.

Mia je poleg Soon-Yi posvojila še devet otrok. | Foto: Getty Images Mia je poleg Soon-Yi posvojila še devet otrok. Foto: Getty Images

"Kar se dogaja Woodyju, je tako nepravično"

Vse odtlej Soon-Yi ni javno govorila o svoji vezi z Allenom, niti o razmerju z Mio kot njeno mamo. Zdaj pa je končno razkrila, kaj si misli o njej in o tem, da je njena (posvojena) hčerka Dylan Allena obtožila spolne zlorabe.

Za New York Magazine je razkrila, da je bila Mia "tiranka", ki jo je pretepala s krtačo za lase, jo klicala tepka in držala z glavo navzdol, ker je verjela, da jo bo "kri, ki bo stekla v glavo, naredila pametnejšo".

Zakaj se je Soon-Yi šele zdaj, po toliko letih odločila za takšno priznanje, je botrovalo gibanje #MeToo, s katerim Mia spet napada Allena, je dejala. "Kar se dogaja Woodyju, je tako nepravično." S tem se nanaša na ponovno obtoževanje njenega moža, da je leta 1992 spolno zlorabil Mijino takrat sedemletno hčerko Dylan, kar je sprožilo nov val zgražanja nad slavnim režiserjem.

Igralka Mira Sorvino je na primer javno izjavila, da verjame Dylan in da ji je žal za filme, ki jih je posnela z Allenom, obžalovanje pa sta izrazili tudi igralki Greta Gerwig in Rebecca Hall.

Rebecca Hall
Trendi Rebecci Hall je žal za vse filme z Allenom: "To mi ne da miru"
Woody Allen
Trendi Ženske zahtevajo odstranitev kipa Woodyja Allena v Španiji

Nasilna mama, ki nikoli ni bila materinska

A Mia ni nedolžna, zatrjuje 47-letna Soon-Yi, ki se že prvega srečanja z Mio, svojo bodočo mamo, spominja kot hladnega. "Že ko me je prvič objela, se mi ni zdela iskrena." In tudi kasneje se ji ni zdela prav nič materinska, je dodala. Še več, Mio opisuje kot nasilno, tako verbalno kot fizično. "Z lesenimi kockami me je učila abecedo. Če sem se zmotila, jih je vrgla vame ali na tla."

Kadar ni bila pridna, ji je prisolila klofuto ali jo našeškala s krtačo za lase ter jo zmerjala, da je neumna in omejena. Spomni se, da je nekoč v njeno smer vrgla celo porcelanastega zajca, a se ji je na obrazu videlo, da je to obžalovala. "Saj bi me lahko res poškodovala," je dodala Soon-Yi.

Mia je Woodyja zapustila, ko je pri njem našla fotografije gole posvojenke Soon-Yi. | Foto: Getty Images Mia je Woodyja zapustila, ko je pri njem našla fotografije gole posvojenke Soon-Yi. Foto: Getty Images

Pri 21 letih začela razmerje s 56-letnim Allenom

Leta 1979, ko je bila Soon-Yi stara devet let, se je Mia ločila od Previna in v njuno življenje je vstopil nov moški: Allen. "Sovražila sem ga, ker je bil z mojo mamo in nisem mogla razumeti, kako je nekdo lahko s tako zlobno osebo."

Allen in Soon-Yi sta kmalu začela preživljati več časa skupaj. Hodila sta na NBA tekme, gleda filme, in jeseni 1991 naj bi jo Allen prvič poljubil, se spominja Soon-Yi. "Bila sva kot magneta, ki sta se privlačila."

Mia je za njuno razmerje izvedela, ko je pri Allenu našla gole fotografije Soon-Yi, zato je posvojenko vrgla na cesto. Kasneje ga je obtožila, da je spolno zlorabil hčerko Dylan, kar je bilo dovolj, da je sodnik oba otroka, Dylan in Mosesa, dodelil Mii. Leta 1992 je Moses, prav tako posvojen, razkril, da je mama Mia zlorabljala tudi njega.

Mijine obtožbe zlorabe Dylan Allena zaznamujejo še danes, pravi Soon-Yi. "Mia je izkoristila gibanje #MeToo in Dylan spet označuje kot žrtev. In zdaj mora to poslušati nova generacija, ki ji ne bi bilo treba."

Tviti Dylan Farrow, ki jih je zapisala med letošnjo podelitvijo zlatih globusov

Soon-Yi in Woody sta skupaj posvojila dve hčerki. | Foto: Getty Images Soon-Yi in Woody sta skupaj posvojila dve hčerki. Foto: Getty Images

Njuno razmerje je bilo hud udarec za Mio

Soon-Yi in Woody, ki sta poročena od leta 1997, imata še vedno trden zakon, ob čemer Soon-Yi pravi, da je bilo njuno razmerje huda izdaja za Mio, predvsem pa je zanjo še vedno velik šok to, da sta po toliko letih še vedno skupaj. "Mislim, da je najbolj presenečena prav zaradi tega."

Mia Soon-Yijinega razkritja za revijo ni komentirala, so se pa oglasili njeni otroci, ki pravijo, da stojijo ob svoji mami, ki je "bila vedno predana in ljubeča". Mia Farrow ima sicer 14 otrok, od katerih je 10 posvojenih.

Preverite tudi:

Playboy klub
Trendi Sredi gibanja #MeToo so v New Yorku odprli nov Playboyev klub
Ne spreglejte