Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Petek,
14. 8. 2020,
17.41

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

8

Natisni članek

Koronavirus Severina

Petek, 14. 8. 2020, 17.41

3 leta, 8 mesecev

Tudi Severina okužena z novim koronavirusom

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

8

Hrvaška pevka Severina je na družbenem omrežju Instagram objavila, da je okužena s koronavirusom. Kot je zapisala, simptomov nima, danes je dobila potrditev, da je njen test pozitiven, test njenega sina pa negativen. Okužila se je od sorodnice ob povratku v Zagreb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Premda nemam nikakve simptome, danas sam dobila potvrdu da sam pozitivna na COVID 19, dok je test moga sina negativan. Odmah jutros, nakon kontakta s epidemiologom, poduzela sam sve mjere, promptno izvijestila oca djeteta te u dogovori s ocem predala ga dva dana prije određenog termina, da samoizolaciju provede s njim, bez obzira na negativan test. Kako bismo zajednički zaštitili privatnost i izbjegli stigmatizaciju djeteta, ujedno sam zamolila oca za diskreciju. Međutim, 20 minuta nakon što je otac preuzeo dijete, u srbijanskim se medijima pojavila vijest da sam zaražena 'partijajući po Dalmaciji s djetetom'. Dakle, da, imam pozitivan test, nemam simptome, zarazila sam se od bliske osobe, vjerojatno po povratku u Zagreb, a ne tijekom ljetovanja u Dalmaciji. Budući je ta osoba jučer dobila pozitivan test, odmah smo sin i ja išli na ponovno testiranje, jer je naš prvi nalaz bio za oboje negativan. Apeliram na medije, posebno u Srbiji, da se suzdrže od objava neistinitih, neprovjerenih, odnosno izmišljenih informacija.

A post shared by Severina (@severina) on

Trendi Po več mesecih tišine Severina objavila fotografijo z Igorjem

Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobil hrvaški Jutarnji list, naj bi se Severina zares vrnila iz Dalmacije v Zagreb, ker je njen sin smrkal, kot je v objavi zapisala tudi sama. Da bi se izognili morebitnim obtožbam očeta, se je najprej testirala zasebno, otroka pa je pregledal njegov pediater.

Včeraj zjutraj je izvedela, da je sorodnica, s katero je imela stik ob povratku v Zagreb, pozitivna, zato je test skupaj s sinom opravila še enkrat, tokrat na hrvaškem inštitutu za javno zdravje. Izid testa je prejela po polnoči. Njen test je bil pozitiven, test otroka pa negativen.

Prvi o njeni okužbi pisali srbski mediji

Kot so pri časniku izvedeli od vira blizu Severini, se je – drugače od svojega nekdanjega moža, srbskega poslovneža Milana Popovića, ki je samoizolacijo preživel v Beogradu in materi 42 dni ni pustil, da bi videla svojega sina – sama takoj strinjala z epidemiologom, da lahko otroka dva dneva pred dogovorjenim terminom ponudi očetu, piše Jutarnji list.

Kot je zapisala v objavi na Instagramu, je, da bi se izognila stigmatizaciji otroka, njegovega očeta prosila za diskretnost, nato pa se je le 20 minut za tem, ko je oče otroka prevzel, v srbskih medijih pojavila novica o tem, kako se okužena z otrokom zabava po Dalmaciji. Poudarila je, da se ni okužila v Dalmaciji, temveč ob povratku v Zagreb, medije, še posebno srbske, pa prosila, naj ne objavljajo izmišljenih in nepreverjenih informacij.

Severina
Trendi Severina zaprosila za državno pomoč, dobila bo minimalno plačo

 

Ne spreglejte