SiolNET. Trendi Svet znanih
3,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Švedska manekenka zasedla hrvaški otok in nikomur ne dovoli blizu

3,44

termometer

Isabella Lindblom | Isabella Lindblom leta 2016 | Foto: Profimedia
Isabella Lindblom leta 2016 Foto: Profimedia

31-letnica je otok v Dalmaciji razglasila za svojega in zdaj odganja vsakogar, ki se mu približa.

Na otoku Jaz pri dalmatinskem mestu Rogoznica že več kot mesec dni živi švedska manekenka Isabella Lindblom, ki je nenaseljeni otoček razglasila za svojo lastnino in nikomur ne dovoli blizu, poroča spletni portal Šibenski.

31-letna Švedinja na otoku nima bivališča, ampak spi v viseči mreži, za dovoz stvari, ki jih potrebuje, plačuje domačinom, na otoku pa je menda naselila tudi kokoši, piše Šibenski.

"Ščitijo jo tisti, ki v njenem denarju in storitvah, ki jih potrebuje, vidijo osebno korist," je za omenjeni portal nenavaden položaj komentirala domačinka, "žal obstajajo ljudje, ki jo izkoriščajo, ki ji zaračunavajo za prevoze in druge stvari, z njo pa očitno ni vse v redu. Menda je rekla tudi, da je Hrvaška država, kjer lahko počne, kar hoče."

V preteklosti je delala za znane modne znamke, kot je Comme des Garçons. | Foto: Profimedia V preteklosti je delala za znane modne znamke, kot je Comme des Garçons. Foto: Profimedia

Primer robinzonske prebivalke otoka poznajo tudi lokalne oblasti in policija. "Naše redarstvo je bilo tam že dvakrat ali trikrat zaradi prijave o neredu, ki ga ta ženska povzroča na otoku Jaz. Posredovala je tudi policija, ji izrekla kazen in ji dala 24 ur časa, da otok zapusti," je za Šibenski pojasnila županja občine Rogoznica Anita Živković, ob tem pa priznala, da pozneje niso preverjali, ali je Švedinja res odšla.

Oglejte si še:

Alya Trendi Priljubljena slovenska pevka gradi svojo sanjsko hišo #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin