Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 7. 2020,
15.22

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Natisni članek

Elizabeta II. princ Andrew poroka princesa Beatrice

Petek, 17. 7. 2020, 15.22

3 leta, 9 mesecev

Skrivaj se je poročila britanska princesa Beatrice, na poroki tudi princ Andrew

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Potem ko je morala princesa Beatrice zaradi svetovne pandemije novega koronavirusa odpovedati veliko poroko, ki je bila načrtovana za konec maja, je zdaj vseeno skočila v zakonski stan. Malega poročnega obreda so se udeležili njen oče, princ Andrew, pa njena babica in dedek, kraljica Elizabeta in princ Filip.

Poroka princese Beatrice in njenega srčnega izbranca, italijanskega milijonarja Edoarda Mapellija Mozzija, bi se morala zgoditi 29. maja v kapeli palače svetega Jamesa. Poročnemu obredu pa bi nato sledilo še slavje v Buckinghamski palači. A zaradi izrednih razmer v Britaniji zaradi novega koronavirusa je poroka odpadla.

Danes pa se je britanska princesa vendarle sprehodila do oltarja in svojemu ljubljenemu v kapeli gradu Winsdor ob prisotnosti 20 gostov obljubila večno zvestobo. Med povabljenci sta bila tudi Beatricina stara starša, britanska kraljica Elizabeta II. in njen mož princ Filip, ter Beatricin oče, princ Andrew, poroča portal The Sun.

Poleg kraljice Elizabete II. in princa Filipa se je poroke udeležil tudi Beatricin oče, princ Andrew. | Foto: Reuters Poleg kraljice Elizabete II. in princa Filipa se je poroke udeležil tudi Beatricin oče, princ Andrew. Foto: Reuters

"Zasebni poročni obred princese Beatrice in gospoda Edoarda Mapellija Mozziva se je odvil v petek, 17. julija, ob 11. uri v kraljevi kapeli vseh svetnikov v Windsorju. Malega obreda so se udeležili kraljica, vojvoda Edinburški in ožja družina. Poroka se je odvila v skladu z vsemi veljavnimi vladnimi priporočili," je povedal tiskovni predstavnik Buckinghamske palače.

Poroke hčerke se je udeležil tudi njen oče, princ Andrew, ki ga povezujejo z razvpitim Jeffreyjem Epsteinom. Spomnimo: Epstein je bil aretiran zaradi spolnih zlorab mladoletnic, kmalu po prihodu v zapor pa je storil samomor. Med njegovimi prijatelji so bili številni politiki in vplivne osebnosti, med njimi tudi princ Andrew. Na Beatricini poroki naj bi se tako princ Andrew prvič po škandaloznih razkritjih srečal s kraljico Elizabeto II. in princem Filipom, še poroča omenjeni portal.

Trendi Britanska princesa odpoveduje poročno slavje #video
Princesa Beatrice
Trendi Zaradi očetovega spolnega škandala ostala brez prenosa poroke #video
Trendi ZDA pritisnile na princa Andrewa v preiskavi proti Epsteinu #video
Ne spreglejte