Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2022,
11.53

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

12

Natisni članek

Ukrajina prepoved Rusija seznam Ben Stiller Sean Penn

Torek, 6. 9. 2022, 11.53

1 leto, 7 mesecev

Seanu Pennu in Benu Stillerju trajno prepovedali vstop v Rusijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

12

Sean Penn in Ben Stiller | Poleg Stillerja in Penna, ki sta oba izrazila podporo Ukrajini in se junija srečala s predsednikom Volodimirjem Zelenskim, je na seznamu tudi več ameriških politikov. | Foto Reuters

Poleg Stillerja in Penna, ki sta oba izrazila podporo Ukrajini in se junija srečala s predsednikom Volodimirjem Zelenskim, je na seznamu tudi več ameriških politikov.

Foto: Reuters

Rusija je v ponedeljek sporočila, da je kot odgovor na sankcije ZDA na črni seznam uvrstila 25 ameriških državljanov, med njimi hollywoodska igralca Bena Stillerja in Seana Penna. Zahodne prestolnice, vključno z Washingtonom, so uvedle več sankcij proti Rusiji zaradi njenega vojaškega napada na prozahodno usmerjeno Ukrajino.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je Rusija že več kot tisoč ameriškim državljanom prepovedala vstop v državo. Rusko zunanje ministrstvo je v izjavi navedlo, da so nova imena dodali v odgovor na vse bolj razširjene ameriške sankcije zoper ruske državljane.

Oba izrazila podporo Ukrajini

Poleg Stillerja in Penna, ki sta oba izrazila podporo Ukrajini in se junija srečala s predsednikom Volodimirjem Zelenskim, je na seznamu tudi več ameriških politikov. Kot so sporočili z ministrstva, jim je vstop v državo prepovedan za vedno.

Igralca novice še nista komentirala.

Penn odpotoval v Ukrajino, da bi posnel dokumentarec

Penn je Ukrajino obiskal, da bi posnel dokumentarec za Vice, medtem ko je Rusija načrtovala svojo invazijo na sosednjo državo. Februarja je dejal: "Brutalna napaka vzetih življenj in zlomljenih src. Če ne bo popustil, verjamem, da bo gospod Putin naredil najbolj grozljivo napako za vse človeštvo. Predsednik Zelenski in Ukrajinci so vstali kot zgodovinski simboli poguma in načelnosti. Ukrajina je konica kopja za demokratični objem sanj. Če ji dovolimo, da se bori sama, bo naša duša izgubljena."

Aprila je svetovne voditelje pozval, naj se združijo, da "ustavimo vojno v Ukrajini". "Branimo svobodo in rešujmo življenja," je zapisal na svojem profilu na Twitterju.

Stiller se je srečal z ljudmi, ki jih je prizadela vojna

Stiller pa je v Ukrajino odpotoval junija kot del odprave Agencije ZN za begunce, da bi se srečal z ljudmi, "ki jih je prizadela vojna", in slišal, "kako je spremenila njihova življenja". V videosporočilu, ki ga je objavila agencija, je dejal, da vojna in nasilje uničujeta ljudi po vsem svetu. Sklenil je: "Nihče se ne odloči pobegniti iz svojega doma. Iskanje varnosti je pravica, ki jo mora spoštovati vsaka oseba."

Jurij Voronov
Novice Zloglasni ruski črni seznam: dodano je bilo še eno ime
Sean Penn
Trendi Sean Penn bo "naredil vse", da bi pomagal beguncem iz Ukrajine
Sean Penn
Trendi Hollywoodski zvezdnik o srečanju z Zelenskim: Strah me je zanj
Ne spreglejte