Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
12.18

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96

2

Natisni članek

#MeToo Roseanne Barr

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 12.18

5 let, 1 mesec

Privrženke gibanja #MeToo je označila za vlačuge

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96

2

Roseanne Barr | Roseanne je v enournem intervjuju pojasnila svoje poglede. | Foto Getty Images

Roseanne je v enournem intervjuju pojasnila svoje poglede.

Foto: Getty Images

Komičarka in igralka Roseanne Barr je v nedavnem intervjuju brez dlake na jeziku povedala, kaj si misli o gibanju #MeToo.

Roseanne Barr je bila prva gostja novega podcasta Candace Owen, skrajne desničarke, politične aktivistke in zagovornice politike Donalda Trumpa. Igralka, ki je lani razburila z rasističnimi tviti - ti so jo celo stali oživitev komične serije Roseanne -, se je tokrat med drugim razgovorila o gibanju #MeToo ter njegove privrženke in žrtve spolnih zlorab v Hollywoodu označila za vlačuge.

Gibanje proti spolnemu nadlegovanju in spolnim zlorabam, imenovano #MeToo, se je začelo že leta 2006, a je širše poznano postalo leta 2017, ko se je razvedelo, da je hollywoodski producent Harvey Weinstein dolga leta igralkam v zameno za spolne usluge dodeljeval pomembne filmske vloge. Glasne privrženke tega gibanja so med drugim igralke Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Jennifer Lawrence in Uma Thurman.

Igralke, ki so javno spregovorile o spolnem nadlegovanju Harveya Weinsteina
Trendi To so pogumne igralke, ki so spregovorile o spolnem nadlegovanju Harveyja Weinsteina #video

Roseanne je razložila, zakaj v igralkah, ki so z zadrževanjem v Weinsteinovi hotelski sobi sredi noči dobile vlogo, ne vidi žrtev, temveč nekaj drugega. "Če ne stečeš iz te hotelske sobe in rečeš, da tega tebi pač ne bo počel, ter celo ostaneš, ker si misliš, da ti bo morda dal službo, si nič drugega kot vlačuga," je dejala in dodala, da se žrtve gibanja #MeToo pretvarjajo, da niso v zameno za vloge ponujale spolnih uslug.

Voditeljica podcasta se je strinjala z Roseanne, pri čemer je dodala, da so nekatere gibanje izkoristile kot izgovor za to, da si niso ustvarile uspešne igralske kariere.

Intervju, v katerem Roseanne govori o politiki, Judih in trenutnem dogajanju v ZDA. O gibanju #MeToo se z voditeljico začneta pogovarjati pri 31. minuti:

"Ženske se spodbuja, da spletkarijo"

Zvezdnica se je nato spravila še na Christine Blasey Ford, profesorico psihologije z univerze Palo Alto v Kaliforniji, ki je septembra lani kandidata za vrhovnega sodnika Bretta Kavanaugha obtožila spolnega napada, ko sta bila še v srednji šoli. Zanjo je Roseanne dejala, da bi morala biti v zaporu, ker je na račun teh obtožb zbrala zelo veliko denarja.

"Izkoristila je privilegij belopolte ženske," je o dejala o Blasey Fordovi in izpostavila, da se po tem, ko je Kavanaugha obtožila spolnega napada, ni zgodilo nič. "Ženske se spodbuja, da spletkarijo. Da so spletkarske mevže," je dodala.

Asia Argento
Trendi Je predstavnica gibanja #MeToo lagala o seksu s 17-letnikom?
Christine Blasey Ford
Novice Domnevna žrtev Bretta Kavanaugha v senatu opisala spolni napad
Ne spreglejte