SiolNET. Trendi Svet znanih
1,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Princ Charles bo kot kralj dobil zgolj manjše stanovanje

1,02

termometer

princ Charles
Charles namerava kot kralj v Buckinghamski palači zaživeti skromneje kot njegova mama. Foto: Reuters

Po smrti kraljice Elizabete II., ko bo prestol prevzel njen sin, princ Charles, bo ta dobil precej manj bivalnih prostorov v Buckinghamski palači.

princ Filip Trendi Oporoke princa Filipa zaradi zaščite kraljice ne bodo razkrili 90 let

Britanski mediji poročajo, da bodo po smrti kraljice Elizabete II. prostore v Buckinghamski palači, namenjene vladajočemu monarhu, precej zmanjšali. Njen naslednik, princ Charles, bo tako živel zgolj v "manjšem stanovanju", preostale sobane palače pa bodo namenjene javnosti.

Načrt je del radikalne pobude za prenovo obsežnega kraljevega posestva, ki bo vključevala uradno londonsko rezidenco, Buckinghamsko palačo, pa tudi kraljičino priljubljeno posestvo grad Balmoral, ki naj bi ga spremenili v muzej. Charles naj bi se odrekel tudi rezidenci Berkshire, ker je ta blizu mednarodnega letališča Heathrow in je zato tam zanj prehrupno.

Velikost namestitve naj bi zmanjšal tudi za svojega sina, princa Williama, in njegovo družino. Velikost namestitve naj bi zmanjšal tudi za svojega sina, princa Williama, in njegovo družino. Foto: Reuters

O zmanjšanju kraljevih namestitev mora prepričati še preostale

Po pisanju britanskih medijev naj bi si bodoči kralj sam želel "drastično zmanjšati rezidence monarhije", ko bo prevzel prestol, saj meni, da imajo veliko preveč posestev in kraljevih namestitev samo za njega, ženo Camillo in princa Williama z družino. 

"Valižanski princ trdno verjame, da morajo te rezidence služiti javnosti, ne samo članom kraljeve družine," pojasnjujejo viri blizu palače in dodajajo, da se ob tem vendarle poraja vprašanje, "ali jih bo ostalo dovolj, ko bo prestol zasedel njegov vnuk, princ George, nato pa njegovi potomci."

"Charles ima zato težko diplomatsko nalogo, kako o teh spremembah prepričati preostale člane družine," še pravijo viri, ki pojasnjujejo, da kljub tem načrtom iz svojih domov ne namerava nagnati brata Edwarda in sestre Anne, kaj se bo zgodilo z njegovim kontroverznim bratom, princem Andrewom, pa še ni znano.

Preberite tudi:

princ Harry, Meghan Markle Trendi Se je spor princa Harryja s kraljevo družino začel zaradi Charlesa? princ Harry Trendi Princ Harry dal še en intervju, tokrat kritizira očeta, svojo vzgojo in "službo"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin