Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2022,
8.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

25

Natisni članek

Oskarji oskarji Chris Rock Will Smith

Torek, 29. 3. 2022, 8.35

2 leti

Po klofuti se je oglasil Will Smith, bo ostal brez oskarja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

25

Will Smith | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je Will Smith na Oskarjih primazal klofuto komiku Chrisu Rocku, se je temu zdaj javno opravičil, filmska akademija pa je medtem sprožila preiskavo incidenta.

Po nedeljski zaušnici komiku Chrisu Rocku na oskarjevskem odru je igralec Will Smith na družbenih omrežjih objavil javno opravičilo. "Nasilje je v vseh svojih oblikah strupeno in uničujoče. Moje obnašanje na podelitvi oskarjev je bilo nesprejemljivo in neopravičljivo," je zapisal.

Will Smith Chris Rock Jada
Trendi Will Smith sredi podelitve oskarjev mahnil Chrisa Rocka

"Šale na moj račun so del tega posla, šale na račun Jadine zdravstvene težave pa nisem prenesel in se odzval čustveno," je pojasnil in nato nagovoril Rocka: "Chris, rad bi se ti javno opravičil. Prestopil sem mejo in to ni bilo prav. Sram me je in nočem biti človek, ki se tako obnaša. V svetu ljubezni in prijaznosti ni prostora za nasilje."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

"Radi bi se opravičil tudi akademiji, producentom podelitve, vsem gostom in gledalcem po vsem svetu," je nadaljeval, "rad bi se opravičil družini Williams in moji družini iz filma Kralj Richard. Neizmerno mi je žal, da je moje obnašanje omadeževalo naše potovanje, ki je bilo sicer prelepo. Še vedno se učim."

Will Smith | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje oskarje, je že kmalu po nedeljski podelitvi objavila prvi odziv, v katerem je zapisala, da obsoja vsakršno nasilje, nato pa je v ponedeljek objavila še razširjen odziv, v katerem je sporočila, da je sprožila preiskavo incidenta.

Bi mu lahko odvzeli oskarja?

"Razmislili bomo o nadaljnjih korakih v skladu s svojimi pravili, standardi in kalifornijskimi zakoni," so zapisali. Pravilnik akademije, ki so ga sprejeli pred nekaj leti, sicer navaja, da med drugim ne dopuščajo "telesnega stika, za katerega ni bilo privolitve in ki je bil neprimeren", med sankcijami pa navajajo izključitev iz akademije, javen ali zasebni opomin ter celo odvzem morebitnih nagrad. Smith je sicer v nedeljo po obračunu z Rockom osvojil svojega prvega oskarja za glavno vlogo v filmu Kralj Richard.

Preberite še:

oskar
Trendi "Nasilje ni v redu." Tak je odziv na dejanje Willa Smitha.
Maggie Baird
Trendi Na rdeči preprogi Oskarjev tudi obleka slovenske oblikovalke
oskarji
Trendi Oskarji 2022: najboljši film je CODA, največ kipcev za Dune
Ne spreglejte