Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
15.48

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Natisni članek

test COVID-19 Koronavirus Pink

Petek, 10. 4. 2020, 15.48

4 leta

Pink se brani: Morate biti jezni, a ne name! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Pink | Pink je prebolela okužbo z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

Pink je prebolela okužbo z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

Potem ko je pevka Pink razkrila, da sta s triletnim sinom Jamesonom prebolela bolezen covid-19, je z javnostjo delila tudi njuno izkušnjo okužbe z novim koronavirusom. Med drugim je priznala tudi, da je sama lahko prišla do testiranja, to pa je še vedno omogočeno premalo ljudem, zato je postala tarča številnih kritik. Zdaj se brani: "Morate biti jezni, da sem se jaz lahko testirala, vi pa se ne morete. A to, da ste jezni name, ne bo rešilo ničesar."

Pink in njen sin nista imela značilnih znakov

Prebolevanje bolezni covid-19 je bilo za 40-letno zvezdnico ena od najtežjih izkušenj v življenju, je povedala. Najprej je zbolel njen triletni sin Jameson, ki ni imel tipičnih simptomov – poleg vročine, ki je trajala kar tri tedne, je imel prebavne motnje, glavobole, boleče grlo in šele nato bolečine v prsih ter oteženo dihanje.

Trendi Pink razkrila, da je prebolela covid-19 #video

Sama pa vročine ni imela. "Najprej sem se zgolj slabo počutila in bilo mi je slabo. Potem me je bolelo grlo – najprej na eni strani, potem na drugi, pa je bila prva stran v redu, potem na obeh in tako naprej … Nato pa sem se neke noči zbudila in nisem mogla več dihati," se spominja prebolevanja bolezni covid-19.

Tako je morala Pink, ki ima sicer astmo, prvič po 30 letih uporabiti nebulator – napravo, ki astmatikom olajša dihanje. In čeprav živijo skupaj v istem gospodinjstvu, njej mož Carey Hart in osemletna hčerka Willow nista zbolela.

O testiranju, ki ji je bilo na voljo: Morate biti jezni, a ne name

Vse to je znova povedala v pogovoru z Ellen Degeneres, ki te dni svojo pogovorno oddajo vodi kar iz domačega naslanjača. Pink je že takrat, ko je razkrila novico, da sta s sinom okužena z novim koronavirusom, tudi povedala, da je imela možnost testiranja. Ter poudarila, da te možnosti žal številni še vedno nimajo, kar se ji zdi nedopustno in absurdno.

Sama namreč meni, da bi moralo biti testiranje dostopno vsem ljudem, saj je po njenem mnenju pri obvladovanju širjenja okužbe ključnega pomena. A prav to je številne zmotilo, zato je pevka postala tarča kritik.

Trendi Kako je pevka s sinom prebolevala koronavirus: Bilo je res, res strašljivo

"Poudarila bi dvoje. Prvič: morate biti jezni, da sem se jaz lahko testirala, vi pa se ne morete. A to, da ste jezni name, ne bo rešilo ničesar. Ne bo rešilo dejstva, da vi do testa ne morete priti. Prav je, da ste jezni zaradi tega, in morali bi stopiti skupaj ter poskušati to spremeniti. In drugič: povejte mi za osebo, ki bi imela doma bolnega triletnika in bi imela možnost testiranja, pa je ne bi izkoristila. Tisti, ki trdi, da je ne bi, naklada," je sebi v bran povedala med pogovorom z Ellen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Two weeks ago my three-year old son, Jameson, and I are were showing symptoms of COVID-19. Fortunately, our primary care physician had access to tests and I tested positive. My family was already sheltering at home and we continued to do so for the last two weeks following the instruction of our doctor. Just a few days ago we were re-tested and are now thankfully negative. It is an absolute travesty and failure of our government to not make testing more widely accessible. This illness is serious and real. People need to know that the illness affects the young and old, healthy and unhealthy, rich and poor, and we must make testing free and more widely accessible to protect our children, our families, our friends and our communities. In an effort to support the healthcare professionals who are battling on the frontlines every day, I am donating $500,000 to the Temple University Hospital Emergency Fund in Philadelphia in honor of my mother, Judy Moore, who worked there for 18 years in the Cardiomyopathy and Heart Transplant Center. Additionally, I am donating $500,000 to the City of Los Angeles Mayor’s Emergency COVID-19 Crisis Fund. THANK YOU to all of our healthcare professionals and everyone in the world who are working so hard to protect our loved ones. You are our heroes! These next two weeks are crucial: please stay home. Please. Stay. Home.❤️

A post shared by P!NK (@pink) on

"Vsak je lahko superjunak!"

V nadaljevanju je še poudarila, da je zdravstveni sistem preobremenjen ter da je vlada po njenem mnenju Američane na nek način pustila na cedilu, ker ni bila pripravljena na razmere. Zato je Pink priskočila na pomoč sodržavljanom in za boj proti novemu koronavirusu darovala milijon ameriških dolarjev.

"A prav vsak izmed nas je zdaj lahko superjunak. Preprosto s tem, da ostane doma, da si umiva roke, da gre namesto ostarelega soseda v trgovino, da pokliče bližnje in jih spravi v smeh, podari zaščitne maske, moli za zdravstveno osebje ... Kajti prav vsi smo ranljivi in vseh se nas bo ta virus tako ali drugače lotil. Zakaj ne bi torej poiskali načina in drug drugemu pomagali, namesto da se prepiramo?" je še dodala.

Tom Hanks
Trendi Tom Hanks se po dveh tednih karantene počuti bolje
Novice 104-letnica po dveh vojnah premagala še koronavirus
Ne spreglejte