Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
8.33

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

50

Natisni članek

osebje Mar-a-Lago Donald Trump

Četrtek, 28. 1. 2021, 8.33

3 leta, 2 meseca

Osebje v Mar-a-Lagu po vrnitvi Trumpa množično daje odpoved

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

50

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po njegovi vrnitvi se je v slavnem letovišču Donalda Trumpa veliko spremenilo. Osebje namreč ni zadovoljno z njegovo prisotnostjo, zato naj bi množično dajali odpoved, češ, da je vzdušje postalo žalostno. 

Trendi Melania Trump postala spletni hit: "Vidi se, da ima dovolj vsega" #video

Tako vsaj poroča avtor in novinar Laurence Leamer, ki se je podpisal pod knjigo Mar-a-Lago: Inside the Gates of Power at Donald Trump’s Presidential Palace. Leamer je v intervjuju za televizijo MSNBC razkril, da osebje v letovišču noče več delati za nekdanjega predsednika, predvsem zaradi že druge ustavne obtožbe, ki ga bremeni spodbujanja upora proti oblastem ZDA.

Razložil je, da je osebje po tiho dalo odpoved, saj nočejo, da bi jih še povezovali z Donaldom Trumpom, hkrati pa tam ni več zabavno delati, je dodal. "To je postal žalosten kraj, nič več ni takšen, kot je bil."

Ob tem predvideva, da bo upadlo tudi zanimanje novih članov za to slavno letovišče, za katero so prej za članstvo plačevali tudi po 200 tisoč dolarjev, ker je bil Trump predsednik, kar se bo, po mnenju Leamerja, zdaj spremenilo. "To je še en pokazatelj, kako je njegova moč upadla."

"V Palm Beachu je bilo veliko ljudi zanj zgolj zato, ker so želeli, da bi znižal davke in so želeli cvetočo borzo. Toda odhajajo od njega. Tudi tu ga ljudje ne marajo."

Niti sosedje ga nočejo več gledati ves čas

Leamer je v intervjuju še povedal, da je Trump zdaj izoliran od sveta, da "nima kam iti" in da se bo težko spoprijel s tem, da ni več predsednik. Brez dlake na jeziku je še dodal: "Je motena oseba."

Da ni več tako zaželen v Palm Beachu, je potrdil tudi časnik The Washington Post, ki je poročal, da hočejo Trumpovi sosedje po pravni poti doseči, da se Trump z družino ne bi tja naselil za nedoločen čas, nekateri se celo bojijo, da za zmeraj. 

Sosedje naj bi šli celo tako daleč, da so mestnim oblastem napisali pismo, da Trump nima pravice, da bi v spomeniško zaščiteni graščini Mar-a-Lago živel ves čas, pa čeprav gre za posestvo, ki je v njegovi lasti že od leta 1985. V času predsednikovanja je Trump namreč tam preživel manj časa, česar so se navadili in si zdaj želijo, da se to ne bi spremenilo.

Preberite tudi:

Joe Biden
Trendi Biden je v ovalni pisarni odstranil Trumpov gumb za dietno kolo
Joe Biden
Novice Joe Biden takoj po prisegi umaknil vrsto Trumpovih ukrepov
Ne spreglejte