Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Torek,
16. 1. 2018,
13.18

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Natisni članek

Split zdravljenje kemoterapija Oliver Dragojević

Torek, 16. 1. 2018, 13.18

6 let, 3 mesece

Oliver Dragojević po kemoterapiji dneve preživlja s sinovi in vnuki

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Oliver Dragojević | Foto Facebook

Foto: Facebook

Dalmatinski zvezdnik Oliver Dragojević, ki so mu pred nekaj meseci diagnosticirali raka na pljučih, trenutno čas preživlja obdan z družino v Splitu. Čeprav je že končal zdravljenje s kemoterapijo v bolnišnici, še vedno hodi na imunoterapijo.

"Zdravje je dobro, bolje kot prej. Borimo se," je za časnik 24 Sata povedal Oliver Dragojević. Zdravniki so mu rekli, da je CT pokazal zmanjšanje tumorja. Ker si je želel videti svoj čoln, so ga pred kratkim odpeljali v splitsko pristanišče.

"No, lepo je priti na morje, glede na to, da sem omejen pri gibanju. Malo časa moram preživeti ob morju," je za hrvaški spletni portal povedal Dragojević.

Oliver Dragojevič. | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Za božič in novo leto je bil z družino

Dneve preživlja s svojimi sinovi in vnuki, njegova žena pa pazi, da ne bi zbolel za kakšno virozo. Stike ima le s prijatelji, ki so mu najbližji. Splitsko bolnišnico je zapustil pred prazniki. Božič in novo leto je preživel s svojo družino.

Na začetku leta 2018 ga je poklical njegov tesni sodelavec Nenad Drobnjak, s katerim sta redno v stikih, in mu sporočil, da bo kmalu na malih ekranih Forrest Gump, Oliverjev najljubši film. Oliver mu je odgovoril, da ga bo zagotovo gledal.


Preberite si še: Oliver Dragojević zaradi kemoterapije začasno izgubil sluh.


Zelo mora paziti, da se ne okuži

"Srečen je, kako ne bi bil. Mesec dni je bil v bolnišnici in za božič končno lahko odšel malo domov. Zaradi razsajanja prehladov smo še posebej previdni, da ne bi staknil viroze," je za 24 Sata povedala njegova žena Vesna. Podobno je povedal tudi Drobnjak, ki meni, da bi bil, če ne bi razsajala gripa, že zdavnaj v Veli Luki, kjer najraje preživlja čas.

Oliver Dragojević | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Kljub težki bolezni je nastopal

Zadnji koncert je imel v splitskem narodnem gledališču, kjer je tamkajšnje združenje za boj proti raku priredilo slavnostni koncert ob 50. obletnici svojega delovanja. Nastopal je z Marijanom Banom, Tedijem Spalatom in Gibonnijem, najbolj čustven pa je postal, ko je zaigral prve tone hita Vjeruj v ljubav, kakor je bil poimenovan tudi koncert.

 

Ne spreglejte