Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2017,
9.29

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,38

5

Natisni članek

Oliver Dragojević bolezen rak kemoterapija

Četrtek, 26. 10. 2017, 9.29

6 let, 5 mesecev

Oliver Dragojević zaradi kemoterapije začasno izgubil sluh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,38

5

Oliver Dragojević | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Znani hrvaški pevec je trenutno sredi zdravljenja raka pljuč. Kemoterapija na njem pušča posledice, kljub temu pa ne izgublja optimizma. Pred kratkim je celo nastopil na koncertu dobrodelne organizacije za boj proti raku.

"Doma sem, redko grem ven, pripravljam se na naslednjo kemoterapijo. Dneve si krajšam z vajami za glas, pogledam pa tudi tekme Hajduka," je v intervjuju za spletni portal 100posto.hr povedal dalmatinski zvezdnik Oliver Dragojević, ki so mu pred nekaj meseci diagnosticirali raka na pljučih.

Kljub težki bolezni je Dragojević pred slabima dvema tednoma nastopil v splitskem narodnem gledališču, kjer je tamkajšnje združenje za boj proti raku priredilo slavnostni koncert ob 50. obletnici svojega delovanja.

Pevec je takrat razkril, da je zaradi kemoterapije ostal brez las, kar je močno ganilo tako občinstvo kot njegove glasbene kolege na odru. Prejšnjo soboto bi moral nastopiti tudi na Gibonnijevem koncertu v Zagrebu, a mu je za to zmanjkalo moči.

"To je vražja bolezen, malce sem oslabel, a upam na pozitiven konec," je Dragojević pred nekaj dnevi povedal za spletni portal 100posto.hr. "Najpomembneje je ohraniti odločen um in jaz se psihično dobro počutim. Jemljem veliko zdravil, za vse mogoče stvari: proti bolečinam, za energijo, zato so mogoči tudi stranski učinki. Težko je vse uskladiti in biti prepričan, da so vsa zdravila med seboj kompatibilna. Za nekaj časa sem celo oglušel. To je trajalo dva tedna, bilo je, kot da bi imel zamašena ušesa," je povedal pevec in dodal, da brez glasu vendarle ni ostal. "Doma vsak dan vadim. Malo igram, pojem in poskušam ostati v ritmu."

Oliver Dragojević | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Kaditi ne bo nehal

Dragojević je sicer strasten kadilec, o čemer je že večkrat odkrito govoril. Prepričan je tudi, da ni zbolel zaradi cigaret, ampak preprosto zaradi starosti - 7. decembra bo praznoval 70. rojstni dan.

Niti bolezen ga ni odvrnila od priljubljene razvade. "Mislim, da nikoli ne bom nehal kaditi. Zmanjšal sem, a še vedno kadim. Veste, kaj, na živce mi gredo vsi ti dolgočasni nasveti o prehrani, kajenju, gibanju ... Ni mi lahko odvreči cigaret. Dokler zdržim, zdržim. Če sem lahko vse življenje užival, lahko uživam tudi zdaj," je dejal pevec.

Povedal je še, da ga žalosti le ena stvar. Odkar je zbolel, še ni bil na ribolovu na svoji rodni Korčuli. "Le tega mi je žal. Pogrešam morje, ladjico na Korčuli, da lahko grem lovit ribe. To je bil dolga leta moj smisel življenja, zdaj pa mi drugi nosijo ribe."

Ne spreglejte