Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
10. 7. 2019,
10.43

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Natisni članek

Meghan Markle Serena Williams Wimbledon zasebnost princ Harry

Sreda, 10. 7. 2019, 10.43

4 leta, 9 mesecev

Nove kritike na račun Meghan Markle: Če hočeš zasebnost, pojdi nazaj v Ameriko #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Meghan Markle | Meghan med ogledom tekme Serene Williams v Wimbledonu ni hotela biti fotografirana. | Foto Getty Images

Meghan med ogledom tekme Serene Williams v Wimbledonu ni hotela biti fotografirana.

Foto: Getty Images

Ko si je vojvodinja Susseška pretekli teden ogledala tekmo prijateljice Serene Williams v Wimbledonu, je zaradi svoje zahteve po večji zasebnosti spet sprožila val kritik. Večina jih meni, da si Meghan kot članica kraljeve družine ne zasluži zasebnosti, kot meni, da ji pripada.

Člani britanske kraljeve družine so kot zvezdniki, a kljub vsemu niso. Ni namreč primerno, da se skrivajo pred javnostjo in niso "ljudski", zato kakršnekoli zahteve po večji zasebnosti z njihove strani niso dobro sprejete.

O tem se je za Telegraph razpisala britanska kraljeva svetovalka Sally Jones, ki je pretekli teden sedela blizu Meghan Markle, ko si je ogledala tekmo prijateljice Serene Williams v Wimbledonu.

A glede na to, da je Wimbledon eden najbolj gledanih teniških turnirjev na svetu, so jo fotografi vseeno ujeli v objektiv. | Foto: Getty Images A glede na to, da je Wimbledon eden najbolj gledanih teniških turnirjev na svetu, so jo fotografi vseeno ujeli v objektiv. Foto: Getty Images

Varnostnik skrbel, da je bila Meghan čim manj fotografirana

Jonesova je bila šokirana, ko je med fotografiranjem Serene do nje pristopil varnostnik, ji na ramo položil roko in dejal: "Prosimo, ne fotografirajte vojvodinje. Tukaj je zasebno." Do tega trenutno se niti ni zavedala, da sedi blizu vojvodinje, zato mu je odvrnila, da ne fotografira nje ter da je okrog vsaj 200 fotografov.

Omenila mu je tudi televizijske kamere, ki pokrivajo vsak kotiček igrišča in tribun, pri čemer se je videlo, da mu je postalo nerodno, je še pojasnila Jonesova in za Telegraph dodala, da se princ Harry in Meghan očitno vidita bolj kot največja zvezdnika kot pa člana kraljeve družine, ki imata določene dolžnosti in obveznosti.

"Vse hočeta imeti pod nadzorom in sta popolno nasprotje princa Williama in Kate Middleton. Kate je bila v Wimbledonu dva dneva prej in se je obnašala povsem drugače. Sem privrženka kraljeve družine, a ljudje so počasi res že siti njunega odnosa."

Odnos Kate Middleton pa je medtem precej drugačen, pravi kraljeva svetovalka Sally Jones. | Foto: Getty Images Odnos Kate Middleton pa je medtem precej drugačen, pravi kraljeva svetovalka Sally Jones. Foto: Getty Images

"Nista zasebna človeka, sta vojvoda in vojvodinja Susseška"

Meghanino zahtevo po zasebnosti in prošnjo, da se je ne fotografira na enem najbolj gledanih teniških turnirjev na svetu, je kot smešno označil tudi britanski televizijski voditelj in kolumnist Piers Morgan, ki je v oddaji Good Morning Britain jezno dejal:

"Javna človeka sta! Vsi vi. V tistem trenutku (v Wimbledonu, op. p.) ste javne osebnosti. Nehajta stokati o zasebnosti. Tega nočemo poslušati. Če hočeš zasebnost, pojdi nazaj v Ameriko in živi zasebno! Če nočeš biti britanska javna oseba britanske kraljeve družine, pojdi nazaj v Ameriko."

To pa ni bilo prvič, da je Piers javno napadel Meghan. Konec lanskega leta je celo napisal kolumno o njej, v kateri jo označuje za povzpetnico, ki bo izmolzla kraljevo družino. Razpisal se je, da že od nekdaj izkorišča ljudi, da dobi svoje, in da enako počne s kraljevo družino.

Več o tem preberite tukaj:

Piers Morgan, Meghan Markle
Trendi Piers Morgan: Meghan je povzpetnica, ki bo izmolzla kraljevo družino

Nekatere sta razočarala tudi z zasebnim krstom

Kritike na račun mladega kraljevega para se tako nadaljujejo. Nazadnje je nanju letelo neodobravanje preteklo soboto, ko sta stran od oči javnosti krstila svojega prvorojenca Archieja. Obred je bil intimen, potekal brez prisotnosti medijev, zaradi prestavitve datuma pa je na njem zaradi neodložljivih obveznosti manjkala celo kraljica Elizabeta II. Javnosti nista hotela izdati niti imen botrov.

Nekateri menijo, da s skrivnostnostjo pretiravata in da bi kot upravičenca do davkoplačevalskega denarja ta dogodek morala deliti z ljudmi.

Kaj pa menite vi? Si Meghan in Harry zaslužita zasebnost, kakršno si želita, ali ne?

  • Seveda, naj živita, kot si želita.
    21,54 %
    112 glasov
  • Nikakor, saj sta člana kraljeve družine in jima ni hudega.
    78,46 %
    408 glasov
Oddanih 520 glasov

Preberite tudi:

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Princ Harry in vojvodinja Meghan bosta zaobšla strogo tradicijo #video
Thomas Markle
Trendi Oče Meghan Markle spet postavljen na stran: vabila na vnukov krst ni dobil
Ne spreglejte