SiolNET. Trendi Svet znanih
0,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neskončna vojna bivših zakoncev: Brad Pitt toži Angelino Jolie

0,67

termometer

Miraval Pitt Jolie |  | Foto: Guliverimage/AP
Foto: Guliverimage/AP

Obtožuje jo, da je nezakonito prodala svoj delež provansalskega posestva, ki sta ga kupila skupaj.

Brad Pitt je po poročanju Page Six vložil tožbo proti nekdanji ženi Angelini Jolie, potem ko je oktobra lani prodala svoj 50-odstotni lastniški delež posestva Miraval, provansalskega dvorca s pripadajočimi vinogradi, ki sta ga zakonca že leta 2008 vzela v najem, leta 2012 pa kupila za okoli 40 milijonov evrov.

Na posestvu Miraval v francoski Provansi sta se igralca leta 2014 tudi poročila. | Foto: Guliverimage/AP Na posestvu Miraval v francoski Provansi sta se igralca leta 2014 tudi poročila. Foto: Guliverimage/AP

Istega leta sta v sodelovanju z znamenito francosko vinarsko družino Perrin začela pridelovati vino, rosé Miraval, ki se je izkazal za takojšnjo uspešnico, pozneje pa je pod to blagovno znamko na trg prišlo še več vin, med drugim tudi šampanjec.

Miraval Pitt Jolie | Foto: Guliverimage/AP Foto: Guliverimage/AP

Ko je Angelina Jolie leta 2016 vložila zahtevo za ločitev od Brada Pitta, se je začel mukotrpni ločitveni postopek, ki traja vse do danes. Sodišče ju je sicer za ločena razglasilo že leta 2019, še vedno pa se nista dokončno dogovorila glede skrbništva nad njunimi otroki in delitve premoženja, med katerega sodi tudi vinsko posestvo Miraval.

Pitt po poročanju Page Six v tožbi trdi, da sta se ob razhodu dogovorila, da svojih lastniških deležev Miravala ne bosta prodajala, če se s tem ne bosta strinjala oba. Nato pa naj bi Angelina Jolie to storila povsem samovoljno.

Miraval Pitt Jolie | Foto: Guliverimage/AP Foto: Guliverimage/AP

Bo novi lastnik, ruski milijarder, skušal Pitta izriniti iz posla?

Svoj lastniški delež je za neznan znesek prodala ruskemu milijarderju Juriju Šeflerju, ki ima med drugim v lasti tudi slovito rusko vodko Stolichnaya. "Ob prodaji svojega deleža se je zavedala, da bo Šefler s svojimi sodelavci skušal prevzeti nadzor nad poslom, ki mu je Pitt povsem predan," po poročanju Page Six še navaja tožba, ki provansalski vinski posel opisuje kot "Pittovo strast".

Tožba igralki očita tudi, da je s tem ustvarila neupravičen dobiček, češ da sama k vinskemu poslu ni prispevala praktično nič, medtem ko naj bi Pitt vanj vložil "ogromno denarja in truda".

Angelina Jolie in njeni odvetniki se na tožbo še niso javno odzvali.

Preberite še:

Angelina Jolie Brad Pitt Trendi Angelina Jolie za rekordno ceno prodala sliko, ki ji jo je podaril Brad Pitt #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin