Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2022,
15.03

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

22

Natisni članek

Alina Kabajeva

Torek, 22. 3. 2022, 15.03

2 leti

Lahko Putina o umiku prepriča njegova ljubica?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

22

Putin Kabajeva | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po poročanju več tujih medijev se vse bolj stopnjuje pritisk na nekdanjo rusko gimnastičarko, ki naj bi bila dolgoletna spremljevalka ruskega predsednika.

Alina Kabajeva, nekdanja gimnastičarka in zmagovalka na vrsti največjih tekmovanj, tudi olimpijskih igrah, je zadnja oseba, ki Vladimirja Putina še lahko prepriča, da prekine napade na Ukrajino, so po poročanju Page Six prepričane njene prijateljice, ki jo menda prosijo, naj odpotuje v Rusijo in se pogovori s Putinom.

Kabajeva naj bi se sicer skrivala v Švici, je pred nekaj dnevi prav tako poročal spletni tabloid Page Six, na strogo varovanem posestvu naj bi bivala skupaj z otroki, ki naj bi jih imela s Putinom.

Alina Kabajeva
Trendi Ljubica Vladimirja Putina naj bi se skrivala v strogo varovani švicarski koči

"Alino prijateljice prepričujejo, naj odpotuje k Putinu in ga prepriča o končanju vojne," besede neimenovanega vira navaja Page Six, "on očitno ne posluša nikogar več, toda morda bi prisluhnil njej. Medtem pa ona ni prepričana, da sploh lahko pride do njega, boji pa se tudi, da se iz Rusije ne bo mogla več vrniti."

Alina Kabajeva | Foto: Guliverimage/Imago Lifestyle Foto: Guliverimage/Imago Lifestyle

Pozivi k odvzemu medalj in izgonu iz Švice

Medtem se pojavljajo vse glasnejši pozivi, da bi morali 38-letni Kabajevi odvzeti olimpijski medalji, bron iz Sydneyja in zlato iz Aten, pa tudi, da bi ji morale švicarske oblasti odreči gostoljubje in jo izgnati iz države. Ti pozivi so še glasnejši, odkar je tradicionalno nevtralna Švica konec februarja sporočila, da se bo pridružila sankcijam EU in ruskim državljanom ter podjetjem zamrznila premoženje v tamkajšnjih bankah.

Kabajeva in Putin naj bi imela štiri otroke, dva dečka in dvojčici, a to ni bilo nikoli uradno potrjeno. Po navedbah Page Six naj bi bili vsi štirje otroci rojeni v Švici in imajo švicarsko državljanstvo, medtem ko naj bi imela Kabajeva potne liste več držav in pod različnimi imeni.

Oglejte si še:

Alina Kabajeva
Trendi Putinova domnevna ljubica po več kot dveh letih spet v javnosti #video
Ne spreglejte