Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2013,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Planet TV Jure Štekar resničnostni šov vino

Petek, 13. 12. 2013, 17.11

8 let

Katja Mekiš: Jure je predober, a ni moj tip moškega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Katja Mekiš, dvajsetletnica z Mlake pri Kranju, je bila izvoljenka Jureta Štekarja v resničnostnem šovu Ljubezen na deželi. Po končanem šovu nam je razkrila kaj si bo zapomnila za vse življenje.

Katja se je v resničnostni šov Ljubezen na deželi odpravila iskat novo izkušnjo, prepoznavnost in morda, na tretjem mestu, fanta. Ker je optimistka in ker razmišlja pozitivno, je dopuščala možnost, da v šovu spozna človeka, s katerim si bo lahko poskušala ustvariti zvezo. Zdaj že vemo, da ji to ni uspelo, a vseeno ima v Juretu Štekarju dobrega prijatelja. In to ceni.

Kako ste vi doživeli resničnostni šov? Moram reči, da je bila prijetna izkušnja. Ko sem se prijavila, nisem vedela, kaj pričakovati, kako se bomo ujele s preostalimi tekmovalkami, a ko se je vse skupaj začelo, sem vedela, da je bila odločitev pravilna. Najbolj me je skrbelo, kako se bomo ujele, a ko sem prišla tja, sem videla, da so dekleta v redu. Vesela sem, da z nobeno od sotekmovalk nisem imela težav.

V resničnostnem šovu so vedno največji dejavnik gledanosti nasprotja in spori. Je bilo tega več ali manj kot ste pričakovali? Tega je bilo za moje pojme presenetljivo manj, kot sem pričakovala. Dekleta se, ne glede na to, da so nas tudi organizatorji želeli skregati, nismo skregala. Mislim, da smo kar dobro držale skupaj, kajne (smeh)?

Lahko po vsem tem, kar ste tam doživeli,rečete, da ste dobili kakšno novo prijateljico? V prvi vrsti je bil šov Ljubezen na deželi tekmovanje, tega se moramo zavedati. Je pa v takem šovu mogoče dobiti prijateljico. Zelo sem se ujela z Magdaleno, če nje ne bi bilo tam, mislim, da bi težje preživela čas v šovu. Sicer nisva več v tako dobrih odnosih, a sem hvaležna, da je bila tam, da je bila ob meni. Mislim, da je v določenih trenutkih mogoče, da se razvije tudi pravo prijateljstvo.

Vam je bilo kdaj med šovom hudo? Ne, nikoli mi ni bilo hudo. Če dekleta ne bi bila tako v redu, kot so bila, bi si sama želela že veliko prej končati sodelovanje v šovu. Energija med dekleti je bila, še enkrat poudarjam, res dobra in veliko smo se nasmejale, dobro smo se razumele.

Koliko dogajanja pa gledalci nismo videli? Kar nekaj, morda ste videli celo premalo. Na televiziji je bilo nekaj stvari izpuščenih, ki se nam, dekletom, zdijo, kot da manjkajo. Mislim, da so morali narediti neko selekcijo, zmenki z Juretom so bili na prvem mestu, tako da je verjetno zato padlo ven kar nekaj naših vragolij. No, saj mogoče je pa še boljše, da jih niste videli (smeh).

Kolikšen del Katje Mekiš, ki jo poznajo starši in prijatelji, pa je dejansko bil v tem resničnostnem šovu? Nekaterih stvari v šovu seveda nisem pokazala, to so stvari, ki so moje, ki niso za javnost, ki jih pokažem le ljudem, ki jim zaupam in jih imam resnično rada. Sicer pa sem bila v šovu to, kar sem. Nisem igrala, nisem lagala, nisem bila nekdo, ki ne obstaja. Mene so sicer prikazali kot resnično zgovorno in zabavno, a mislim, da v resnici sploh nisem takšna. Vsaj večinoma ne.

Od kod pa pri dvajsetih letih želja, da greste v resničnostni šov iskati fanta? V bistvu nisem šla v šov zaradi tega, da bi dobila fanta. Nisem iskala ljubezni, sem pa iskala zabavo, novo izkušnjo, želela sem videti, kako bom preživela pritisk pod kamerami in kako bom to doživela. Sicer sem dopuščala možnost, da bi v šovu spoznala tudi fanta, a možnost je bila majhna.

Ste dekleta vedela, kaj je delala tekmovalka Iva, preden je prišla v šov? Ne, dekleta tega, dokler ni prišlo v medije, nismo vedela. Bila je precej drugačna od nas, ves čas je nisem mogla prebrati, saj se je opisala precej nasprotujoče. Vedele smo, da pleše kot go go plesalka, a nismo vedele, da je pornoigralka. Vse smo bile presenečene. Če bi jo morala opisati kot človeka, moram reči, da si ne morem ustvariti mnenja o njej. Po eni strani govori, da je pridna deklica, po drugi strani, da je divja. Mislim, da ji je zelo manjkalo spoštovanje do nas, deklet, in do Jureta.

Kaj pa ste pomislili, ko ste prvič videli Jureta? Ko sem ga prvič videla, sem takoj opazila, da je priden in delaven fant. To se mu vidi na daleč. Jure je za moj okus nekoliko presuh, bolj so mi všeč močnejši moški. Sčasoma, ko sem ga spoznala, sem videla, da je resnično v redu, zna se zabavati in se dobro imeti.

V medijih so vas označili kot neke vrste malo razvratnico. Ste res takšni? Kako se takšno dekle znajde na kmetiji? Kje pa piše, da če nekdo žura, ne more delati na kmetiji? Če si nekdo tega ne zna predstavljati, to ni moja težava. Prikazali so me kot največjo žurerko, a to je moje delo. Sodelujem z agencijo, ki organizira zabave za mlade, in moje delo je, da so zabave dobre. Ampak če me sprašujete o delu na kmetiji, potem se sprašujem jaz "Zakaj pa ne?" Nekaj stvari poznam. Na morju imamo parcelo in na njej trto, tako da nekaj malega znanja imam tudi v tej smeri. Sicer pa pridno pobiram krompir, doma pomagam staršem, delam tudi na domačem vrtu in mi delo ni tuje. Sicer nisem najboljša kuharica, a vsega se da naučiti, kajne? Če žuraš, lahko tudi delaš zraven.

Če bi ostali pri Juretu, kaj bi bil največji izziv za vas? Brez dvoma me najbolj fascinira vino, zelo dobro bi bilo, če bi se naučila več o vinu in o njegovi prodaji, z veseljem pa bi sčasoma pomagala tudi njegovi mami v kuhinji.

Pa ste si pred zadnjo odajo sploh želeli, da vas Jure izbere? Ja, želela sem si zmagati. Nisem želela, da bi se vse, kar sva z Juretom imela, nehalo. Bila sem presenečena, da me je izbral, saj sem pričakovala, da bo izbral kakšno starejšo tekmovalko, ki zna veliko več od mene, ki zna kuhati, pospravljati, ki se bolje znajde v delu, a izbral je mene. Presenetil me je. Bila sem vesela, da je tako, saj sem si rekla, da se vseeno vse ni končalo na tem mestu.

Kdo pa je Jure Štekar v vaših očeh? Jure je en fantastičen moški. Je zelo pameten, delaven, resnično ga spoštujem, saj ves čas dela. Je zelo zabaven, vidi se, da zna dekle osrečiti, po srcu je zelo dober. Takšnih fantov, kot je Jure, ni veliko. Če bi ga morala priporočiti svoji najboljši prijateljici, bi ga. Brez oklevanja.

Vidva sta na koncu ostala kot neke vrste par. Ampak od snemanja šova je minilo kar nekaj časa in kot vemo, z Juretom nista par, kajne? Res je, nisva par. Sva pa v dobrih prijateljskih odnosih. Mislim, da sta bila najina urnika in pa tudi razdalja razlog za to, da se je zadeva, še preden se je začela zares, tudi končala. Med nama je bila iskrica, simpatija, a na tej stopnji se je to tudi končalo. Nisva se poznala dovolj dolgo in dovolj dobro, da bi to lahko postala zveza. Na žalost.

Kaj pa iščete pri moških, Katja? Iščem moškega, ki ima glavo na mestu, ki ima v življenju postavljene jasne cilje, da se dobro zaveda, kaj dela in za kaj živi, želim si moškega, ki je zabaven, ki spoštuje žensko, ki ni copata, ki je res moški v pravem pomenu besede in da ima zadnjo besedo.

Kako pa so se odzvali starši, ko ste jim povedali, da ste zmagali? Mami je bila vesela. Ati, ki je sicer strog in ne sprejme prav vsega, je bil prav tako vesel. Jureta sicer nista spoznala, a si ga vseeno želita spoznati.

Ste kot zmagovalka dobili kakšno nagrado? Ne, moja nagrada je bil Jure, ampak ta nagrada se na žalost ni ravno obnesla (smeh). Od šova sem dobila kar nekaj prepoznavnosti in mislim, da jo bom lahko v prihodnje unovčila. Tudi to je po svoje lepa nagrada.

Vas ljudje na ulici spoznajo? Ja, me. Ko sem delala v trgovini, so me prepoznavali. Številni so se ustavili, me spraševali o tem ali onem. To mi ne pomeni veliko. Cenim njihovo pozornost, bojim pa se, da bi izgubila svojo zasebnost. Upam, da se to ne bo zgodilo.

Kaj pa je najbolj in najmanj pozitivnega od tistega, kar ste odnesli od šova Ljubezen na deželi? Punce, ki sem jih spoznala, so verjetno nekaj najbolj pozitivnega. Pozitivno je tudi to, da sem spoznala Jureta, ki je zelo v redu, tudi promocija, ki jo tak šov prinese, mi bo pri delu prišla prav. Med slabimi stvarmi lahko povem le to, da je zadnje dni malce velik naval na moj Facebook in upam, da mi uspe ta val navdušenja pravilno speljati mimo.

Za katero dekle, ki je odšlo, pa vam je bilo žal? Najhujše je na koncu, ko nas je bilo le malo. Pogrešala sem Ilko, ker je bila zelo zabavna oseba.

Če bi bili vi Jure, katero bi izbrali? Še vedno bi izbrala sebe. Vem, kdo sem, in vem, zakaj sem bila tam, vem, kaj sem si želela, in mislim, da sem tudi zato zmagala. Imela sem, po svojem mnenju, iskrico več, ki je bila odločilna.

Bi si upali stopiti v Juretove čevlje? Ne, ne bi, ker bi mi bilo težko živeti takšno življenje, poleg tega pa se mi zdi, da se je s tem preveč izpostavil, še bolj kot me, in verjetno to ni lahko.

Ne spreglejte