SiolNET. Trendi Svet znanih
1,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novorojenega člana kraljeve družine ljubkovalno kličejo kar dojenček Susseški #video

1,99

termometer

Ime prvorojenca britanskega princa Harryja in njegove žene Meghan do jutri ostaja neznanka. Med Britanci sta najbolj priljubljeni imeni za kraljevega dojenčka Arthur in James.

Meghan Markle, princ Harry Trendi Velika Britanija slavi: Meghan Markle je rodila fantka #video

Pravil za izbiro kraljevskih otroških imen ni, pri odločitvi pa pogosto odloča prav tradicija. Prav tako ni samoumevno, da bo osmi pravnuk kraljice Elizabete druge samodejno dobil naziv princ. Številni se sprašujejo tudi, kakšen bo njegov priimek. Člani kraljeve družine, ki nosijo naziv njegova ali njena visokost, po tradiciji priimka sploh nimajo, so poročali na Planet TV. 

Čestitke Harryju in Meghan, je sinoči zažarelo na londonskih znamenitostih

In prihod kraljevega otroka je treba vsem sporočiti naglas. Buckinghamska palača je včeraj s ponosom naznanila rojstvo kraljevega dečka vojvode in vojvodinje Susseške. 

Prihod novorojenca na svet pozdravljajo kraljica in vsa kraljeva družina, piše na sporočilu pred Buckinghamsko palačo. Njena visokost in otrok se počutita dobro. Oboževalci pa komaj čakajo, da razkrijejo dečkovo ime in novega člana pokažejo svetu. 

Harry in Meghan Trendi Harry in Meghan bosta sina pokazala čez dva dni, kako mu bo ime? #video

V Windsorju slavili 

Kako bo z imenom in priimkom otroka, je ta hip še vprašanje za milijon dolarjev. 

Ime kraljeve družine Windsor je po kronanju leta 1953 potrdila kraljica. A osem let pozneje sta si kraljica in vojvoda Edinburški zaželela, da bi bili njuni potomci ločeni od preostale kraljeve družine. Tradicija se sicer spreminja, zato si vedno več družin izbira priimek, ki se navezuje na nazive. 

Princa Georgea na primer v šoli naslavljajo s priimkom Cambridge, princ Harry je odraščal kot Harry Wales, po uradnem nazivu princ Walesa. S poroko je postal vojvoda Susseški, žena Meghan Markle pa vojvodinja Susseška. Njun sin bo prvi potomec z mešanimi koreninami. 

No, novorojeni član kraljeve družine, za zdaj ga ljubkovalno kličejo dojenček Susseški, kraljevega naziva verjetno ne bo imel, bo pa prejel plemiškega: grof. Razen če, z zadnjo besedo, seveda, ne določi drugače kraljica. 

princ Harry Trendi Tako je princ Harry oznanil rojstvo svojega sina #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin