Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 9. 2022,
21.28

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 10

24

Karel III. kralj kraljica Elizabeta II. kraljeva družina

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 9. 2022, 21.28

1 leto, 10 mesecev

Fotografije stražarjev kraljičine krste, ki so obnorele svet #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 10

24

Ministrstvo za obrambo Združenega kraljestva je na svojem profilu na Twitterju objavilo fotografije izčrpanih stražarjev, ki so v času žalovanja varovali krsto pokojne kraljice Elizabete II.. Fotografije, posnete med odmorom, so postale pravi hit, čuvaji pa so v komentarjih poželi številne pohvale.

Stražarji Yeoman, ceremonialni stražarji kraljeve palače in londonskega stolpa, so bili med pogrebno slovesnostjo kraljice Elizabete II. skupaj s člani kraljeve garde in telesnimi stražarji zadolženi za čuvanje njene krste. Pred kratkim so jih fotografirali med odmorom šesturne izmene in fotografije so postale pravi hit. 

Pogreb kraljice Elizabete
Trendi Kraljeva družina se je poslovila od kraljice Elizabete II. #video

Poželi številne pohvale

"Oborožene sile Združenega kraljestva še naprej izkazujejo spoštovanje svojemu vrhovnemu poveljniku, njenemu veličanstvu kraljici, ko bedijo s kraljevo gardo," so na ministrstvu zapisali v objavi, ki je hitro zbrala na tisoče všečkov, številni pa so se stražarjem v komentarjih zahvalili za njihovo pripravljenost pomagati pri obredu.

"Hvala za vašo službo. Mislimo na vas", "Hvala, ker ste mi dovolili, da se poslovim od svoje ljubljene kraljice", "S spoštovanjem do vsakega izmed vas, država je ponosna na vas", "Kapo dol tem neverjetnim ljudem za spoštovanje, ki ga gojijo do kraljice", je le nekaj izmed številnih pohval, ki so jih prejeli med komentarji.

Pred dnevi je eden izmed stražarjev med obredom od utrujenosti celo omedlel, ta trenutek pa so posnele tudi kamere.

Vrsta čakajočih v Londonu
Novice Slovo od Elizabete II. zmotil incident

Kraljičino krsto varovali 24 ur na dan

Stražarji so bili sicer štiri dni zadolženi za varovanje kraljičine krste 24 ur na dan, ko je ta stala v Westminstrski opatiji, kjer so se obiskovalci lahko poslovili od pokojne kraljice.

Joe Biden
Novice Biden in Pahor sta se že poklonila preminuli kraljici #video
Ne spreglejte