Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
8. 3. 2019,
14.53

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

4

Natisni članek

ženske ženske družbena omrežja Kensingtonska palača Meghan Markle

Petek, 8. 3. 2019, 14.53

4 leta, 12 mesecev

Britanska kraljeva družina stopila v bran Meghan Markle

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

4

Meghan Markle | Britanska kraljeva družina ni mogla več mirno brati zlobnih komentarjev o Meghan Markle. | Foto Getty Images

Britanska kraljeva družina ni mogla več mirno brati zlobnih komentarjev o Meghan Markle.

Foto: Getty Images

Ker se je obrekovanje Meghan Markle na družbenih omrežjih močno razširilo, je britanska kraljeva družina izdala pravilnik, kakšni komentarji bodo od zdaj sprejemljivi in kakšni ne.

V začetku meseca je Kensingtonska palača izdala tako imenovani pravilnik družbenih omrežij, s katerim hočejo omejiti oziroma celo povsem preprečiti zlobne komentarje na račun vojvodinje Meghan Markle.

Nedavna raziskava je namreč pokazala, da je od 5.204 žaljivih komentarjev, ki so bili januarja in februarja napisani na račun vojvodinje, več kot 3.600 objav s profilov, ki so nastali samo zato, da bi blatili Meghan. Drugače povedano, 70 odstotkov žaljivih tvitov je prišlo z zgolj 20 različnih računov.

Meghan so obrekovali na profilih, ki so nastali zgolj s tem namenom. | Foto: Getty Images Meghan so obrekovali na profilih, ki so nastali zgolj s tem namenom. Foto: Getty Images

Meghan pozivali, naj se vrne tja, od koder je prišla

Pod drobnogled so vzeli oznake #megxit, #bumpgate in #mmtcd. Za zadnjo predvidevajo, da pomeni "Meghan Markle, the Charlatan Duchess" (Meghan Markle, šarlatanska vojvodinja, op. p.).

Sporni komentarji so se med drugim nanašali na to, da Meghan hlini nosečnost, pozivali so jo, naj se vrne tja, od koder je prišla, in večkrat izpostavljali njene negativne lastnosti v primerjavi s svakinjo Kate Middleton.

Beyonce, Jay-Z
Trendi Kaže, da sta tudi Beyonce in Jay-Z oboževalca Meghan Markle #video

Pravila o lepem obnašanju veljajo za komentiranje vseh članov kraljeve družine, predvsem kraljice Elizabete II., princa Filipa, princa Charlesa in njegove žene Camille, princa Williama in njegove žene Kate ter princa Harryja in njegove žene Meghan Markle.  | Foto: Getty Images Pravila o lepem obnašanju veljajo za komentiranje vseh članov kraljeve družine, predvsem kraljice Elizabete II., princa Filipa, princa Charlesa in njegove žene Camille, princa Williama in njegove žene Kate ter princa Harryja in njegove žene Meghan Markle. Foto: Getty Images

Postavili stroga pravila za komentiranje na njihovih profilih

Kensingtonska palača je zato objavila javni pravilnik obnašanja oziroma pisanja komentarjev na družbenih omrežjih v povezavi z Meghan Markle, pa tudi s preostalimi člani britanske kraljeve družine.

"Komentarji ne smejo vsebovati spama, obrekovati drugih oseb, zavajati, biti opolzki, žaljivi, grozilni, hujskaški, nasilni, sovražni, promovirati eksplicitnih vsebin ali nasilja." A to še ni vse, ne smejo tudi "promovirati diskriminacije na podlagi rase, spolne usmerjenosti, religije, narodnosti, invalidnosti" ter kršiti splošnih pravil družbenih omrežij.

Dodali so, da si pridržujejo pravico skriti ali izbrisati komentarje na njihovih omrežjih in celo blokirati profile, ki ne bodo sledili njihovim direktivam.

Britanska kraljeva družina z javnostjo komunicira prek profilov The Royal Family, Clarence House in Kensington Palace.

Preverite tudi:

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Zadnje potovanje pred prihodom dojenčka: Meghan in Harry v Maroku #video #foto
Kate Middleton
Trendi Tako se je Kate Middleton odzvala na vprašanje o četrtem otroku
Ne spreglejte