Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2015,
13.16

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Philips likanje likalnik dom parni likalnik advertorial

Petek, 6. 11. 2015, 13.16

2 meseca, 2 tedna

Idealno jesensko popoldne: likalnik in dober film

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Likanje je kljub monotonosti ali pa prav zaradi nje lahko celo terapevtsko. S čim lahko ublažite dolgčas med likanjem? Naredite si seznam filmov, ki si jih boste zavrteli med likanjem.

Likanje in filmi? Seveda, to je odlična kombinacija za deževno popoldne, ko vas kup zmečkanega perila ob likalni mizi izziva, da se končno lotite tega nepriljubljenega opravila. Sprejmite izziv – v eno roko vzemite likalnik, v drugo daljinski upravljalnik ali računalniško miško in se z njo sprehodite po svojem seznamu filmov za likanje.

Pri sestavljanju seznama filmov za likanje morate upoštevati nekaj preprostih pravil, saj ne bo vsak primeren za "likalne razmere", ko boste morali določeno stopnjo pozornosti vseeno nameniti likanju.

Nekaj nasvetov, kakšne filme izbrati za likanje:

1. Ne izberite filma, ki vas bo popolnoma posrkal v svojo zgodbo, saj nočete zalikanih rokavov na srajci ali pa opečenih prstov. Mogoče bi spet radi gledali nekaj, kar že poznate in vas vsakokrat znova navduši?

2. Odločite se raje za preprostejši film, ki mu boste lahko sledili tudi, če boste ogled večkrat na kratko prekinili. Film, ki zaradi zapletene zgodbe zahteva popolno zbranost, mogoče ni najboljša izbira za likanje. Noben vrhunski likalnik namreč še ne zna sam zložiti oblačil.

3. Film naj bo zabaven, da se ob likanju ne boste še bolj dolgočasili.

4. Film naj bo razumljiv tudi brez stalnega branja podnapisov. Vseeno zraven likate. Če imate sistemski likalnik z močnim izpustom pare, ki ga odlikuje celo sistem proti prežganju tkanine OptimalTEMP, potem si le privoščite kakšen bolj zahteven film. Takšen likalnik namreč dopušča, da med likanjem nismo čisto pri stvari.

5. Končno lahko izberete predvidljiv film, brez odvečnega filozofiranja in zapletov.

Top 10 filmov, s katerimi bo likanje postalo pravi užitek

S filmskim seznamom v roki boste komaj čakali, da se spet lotite likanja.

Sistemski likalnik PerfectCare Elite je tako lahek, da bi si v njegovi družbi lahko spet ogledali celo filma V vrtincu ali Titanik, ki trajata tri ure.

1. Ben Hur (1959) Ko so vsa oblačila na kupu za likanje in bi se najraje oblekli v plastično vrečko, ker drugega ni, je Ben Hur idealna izbira. Traja tako dolgo, da boste do konca filma zlikali celo brisače.

2. Čaka te pošta (You've Got Mail, 1998) Film z Meg Ryan in Tomom Hanksom je klasična romantična drama. Prepustite se zlajnani zgodbi in likanje bo minilo, kot bi trenil.

3. Princesa nevesta (The Princess Bride, 1987) Film Princesa nevesta je odličen za katerokoli priložnost, saj je dovolj predvidljiv in ravno prav rahločuten. Ko si boste na koncu otirali oči, lahko krivdo zvalite na soparo, ki se dviga z likalnika.

4. Brodolom (Cast Away, 2000) Brodolom s Tomom Hanksom je ravno prav počasen in poln lepih prizorov narave, pa tudi Toma Hanksa z izklesanim telesom ni težko gledati med likanjem.

5. The Doors (1991) Nikoli se jih ne naveličate, zakaj ne bi med likanjem gledali njihovega filma. Glasbeni filmi so odlična podlaga za likanje, saj ne zahtevajo naše popolne pozornosti.

6. Hudičevka v Pradi (The Devil wears Prada, 2006) Hudičevka v Pradi je en sam oglas za vrhunske modne znamke, vendar z vsebino. Brezčasna Meryl Streep vam bo pomagala zlikati celo goro oblek. 7. Vesna (1953) Eden najbolj gledanih slovenskih filmov je komedija Vesna iz časov, ko so dijaki v šolo hodili zgledno zlikani in so se med seboj vikali. Odličen film za lenobno popoldne v družbi z likalnikom.

8. Kot voda za čokolado (Like Water for Chocolate, 1992) Tita zna občutke do drugih povedati s hrano. Tudi lepo zlikana srajca ali obleka je lahko lepa gesta.

9. Stranpota (Sideways, 2004) Lahkotna komedija o dveh moških srednjih let, ki iščeta svojo identiteto, vas bo prikoval pred televizijo oziroma likalno mizo.

10. Levji kralj (The Lion King, 1994) Odličen animirani film, ki ga bodo gledale še generacije za nami, vam bo skrajšal likalno popoldne. Otroci vam bodo ob predvajanju filma še z večjim veseljem pomagali zlagati oblačila.

Ne spreglejte