SiolNET. Trendi Projekt Diva
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Nočem sedeti v pisarni. Potrebujem akcijo."

0,20

termometer

Prejšnjo nedeljo je kreativna ekipa oddaje Projekt Diva v sanjsko divo preobrazila poklicno gasilko Suzano Anžur, ki je gasilsko uniformo zamenjala za glamurozno opravo po navdihu norih 20. let in filma Veliki Gatsby.

33-letna Suzana Anžur se je v gasilstvo zaljubila že v otroštvu, danes pa je že sedem let zaposlena v Gasilski brigadi Ljubljana in ena od le dveh poklicnih gasilk v Sloveniji.

"Delo se mora opravljati enakopravno"

Suzane to ne moti: "V moškem kolektivu ni nobenih komplikacij, ko je treba kaj narediti, stvari z lahkoto stečejo! Sodelavec mi reče: 'Pusti, bom jaz nesel.' Ne, če že hočeš, mi pomagaj, pa bova skupaj nesla! Vzemi si svojo cev, jo zvij, kaj boš mojo zvijal! Če ne bom mogla, pa bom rekla!" Že starši so jo vzgojili z mislijo, da se nobeno delo ne deli na moško in žensko, temveč se mora opravljati enakopravno.

Preberite še: Prej in potem: odvrgla je gasilsko uniformo

Suzana se v zasebnem življenju rada oblači v športna in udobna oblačila, ekipa Projekta Diva pa je za preobrazbo navdih iskala v 20. letih prejšnjega stoletja. Suzana se v zasebnem življenju rada oblači v športna in udobna oblačila, ekipa Projekta Diva pa je za preobrazbo navdih iskala v 20. letih prejšnjega stoletja. Foto: Planet TV Po študiju je Suzana opravila petmesečno prakso v Gasilski brigadi Ljubljana in v tem obdobju ugotovila, da je ta poklic tisti, ki ga želi opravljati vse življenje. Suzana pravi, da si ne želi sedeti v pisarni, ker potrebuje akcijo. To delo obožuje, ker je razgibano, nikoli monotono in ker pomaga ljudem, ko jo najbolj potrebujejo.

Kako sta umetnik ličenja Empera in tokratni gost, oblikovalec pričeske Kristijan Petek, preobrazila to odločno gasilko, pa si lahko pogledate v zgornjem videu. 

Tokrat se je voditeljici in stilistki Luciji Gubenšek ter umetniku ličenja Emperi pridružil priznani frizer Kristijan Petek, eden redkih, ki ima tudi svojo lasuljarno. Tokrat se je voditeljici in stilistki Luciji Gubenšek ter umetniku ličenja Emperi pridružil priznani frizer Kristijan Petek, eden redkih, ki ima tudi svojo lasuljarno. Foto: Planet TV

Oddaja Projekt Diva, v kateri ekipa strokovnjakov preobrazi povsem vsakdanje ženske z zanimivimi življenjskimi zgodbami, je na sporedu vsako nedeljo ob 18.25 na Planet TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin