SiolNET. Trendi Potovanja
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dopust ob Kolpi odkriva vse več ljudi, veliko tudi iz tujine #video

1,04

termometer

Vsako poletje je v kampih ob Kolpi vedno več ljudi. Tam lahko aktivno lahko preživijo dan - na supu, kajaku, kanuju, ob vsem tem jih spremljata še mir in tišina. Ta raj odkriva tudi vse več obiskovalcev iz tujine.

Sredi neokrnjene narave v neposredni bližini reke Kolpe vabi kamp Podzemelj. Na dan, ko je kamp obiskala ekipa Planet TV, je imela Kolpa 26 stopinj Celzija. Velja za najtoplejšo in najčistejšo reko v Sloveniji.

Trend vračanja k naravi je vsako leto večji in tako se za kampiranje ob reki odloča vedno več ljudi, predvsem družine, ki tam preživijo svoj glavni dopust, pravijo v kampu.

Dopust ob reki najbolj ustreza aktivnim ljudem. | Foto: Planet TV Dopust ob reki najbolj ustreza aktivnim ljudem. Foto: Planet TV

V Podzemlju kampira 60 odstotkov Slovencev, preostalo so tuji gostje

"Imamo tudi pavšale, ljudje rezervirajo prostor za en mesec, dva meseca ali pa kar za vso sezono," je dejala Petra Pešelj, vodja kampa Bela krajina Podzemelj, ki je dodala, da je 60 odstotkov gostov Slovencev, preostali so tujci.

"Žena je na televiziji videla nekaj o Sloveniji in mislila sva, da bi bilo lepo priti sem. Našla sva ta kamp in zdaj smo tu že peti dan," je Planet TV povedal gost iz Nizozemske.

Petra Pešelj, vodja kampa Bela Krajina Podzemelj pravi, da je 60 odstotkov gostov Slovencev, preostali so tujci. | Foto: Planet TV Petra Pešelj, vodja kampa Bela Krajina Podzemelj pravi, da je 60 odstotkov gostov Slovencev, preostali so tujci. Foto: Planet TV

Dopust ob reki najbolj ustreza aktivnim ljudem

Dopust ustreza tistim, ki ne marajo rutine in poležavanja na plaži, ampak so radi aktivni.

"Super se mi zdi, da otrokom prikažeš malo bolj robinzonski način počitnic, da morajo zjutraj sami pomivati posodo, da nimajo vsega postreženega na pladnju," je povedala Tinka iz Maribora.

Poleg skakanja in kopanja lahko čare reke odkrivajo tudi na supu ali kanuju ter s kolesom raziskujejo bližnjo okolico.

"Imamo mini golf, odbojko na mivki, košarko, otroška igrišča in tako naprej, pred dvema letoma smo dodali tudi adrenalinski park, da lahko gredo gostje plezat in vidijo reko Kolpo iz druge perspektive," je dejala Pešljeva.

Bohinjsko jezero Trendi Slovenska jezera, ki jih je vredno obiskati #foto Ljubljanica Trendi Zaradi nudistov je bilo kopanje v Ljubljanici prepovedano #foto
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 84
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin