SiolNET. Trendi Potovanja
2,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V narodni park dve leti zastonj spuščal turiste, ker se je bal zaračunati vstopnino

2,08

termometer

park, Shinjuku Gyoen National Garden
Narodni park in vrt Shinjuku Gyo-en se razteza na več kot 58 hektarih in ponuja tri različne stile pokrajine: francosko, angleško in tradicionalno japonsko. Foto: Reuters

Zaposleni v narodnem parku v japonskem Tokiu je v več kot dveh letih v park zastonj spustil približno 160 tisoč turistov. Park bi sicer v tem času z vstopninami zaslužil približno 190 tisoč evrov.

Vstopnina za obisk parka Shinjuku Gyoen National Garden v Tokiu znaša 200 jenov za odrasle (približno 1,53 evra) in 50 jenov za otroke (okrog 0,4 evra). Toliko bi moral obiskovalcem zaračunati tamkajšnji zaposleni, a ker se je zaradi pretekle slabe izkušnje bal jeznih turistov, jih je v park spuščal kar brezplačno. Sedemdesetletnika je bilo namreč strah, da ga bodo tuji turisti nadirali, ker jih ne razume. Zato jih je raje v park spuščal zastonj, poroča The Guardian.

To je počel od aprila 2014 do decembra 2016, park pa je v tem času obiskalo 160 tisoč turistov. Pristojni so izračunali, da so na ta račun izgubili vsaj 25 milijonov jenov, kar je približno 190 tisoč evrov.

V parku raste več kot 20 tisoč dreves, vključno s češnjevimi drevesi, ki so za obiskovalce še posebej privlačni. V parku raste več kot 20 tisoč dreves, vključno s češnjevimi drevesi, ki so za obiskovalce še posebej privlačni. Foto: Reuters

Sproti storniral vse "prodane" vstopnice

V svoj zagovor je povedal, da ga je nekoč tuj turist tako nadrl, da se jih je začel bati. "Ne govorim nobenega drugega jezika, zato sem se ustrašil," je dejal.

Zato jim je vstopnice dajal zastonj, in čeprav je na njih zapisan znesek, so si tuji obiskovalci park vseeno ogledali brezplačno. Kasneje je prosil sodelavca, naj v računalniku stornira "prodane" vstopnice. Njegov sistem je deloval vse do decembra 2016, ko je neki drugi zaposleni opazil njegovo čudno obnašanje in na to opozoril vodstvo.

Moškemu, čigar imena niso hoteli razkriti, so nato znižali plačo za 10 odstotkov, ga predhodno upokojili in odredili, naj vrne polovico svojega pokojninskega bonusa, kar je približno 300 tisoč jenov (okrog 2.300 evrov).

Park je odprt od leta 1949. Park je odprt od leta 1949. Foto: Reuters

Preberite tudi:

ženska morje poletje počitnice Trendi Neurje spremenilo obliko slovite hrvaške plaže #foto Palau Trendi V tropskem otoškem raju bodo prepovedali kreme za sončenje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin