Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
9.58

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

11

Natisni članek

Makarska turizem Mozambik

Petek, 5. 6. 2020, 9.58

3 leta, 10 mesecev

V Makarsko vabijo s fotografijo plaže v Mozambiku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

11

Mozambik | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Direktorica turističnega združenja v Makarski je na Facebooku objavila fotografijo, s katero je želela promovirati plaže na makarski rivieri. Toda plaža na fotografiji, ki jo je uporabila, ni v Makarski, temveč v – Mozambiku.

Hloverka Novak Srzić, direktorica Turističnega združenja dalmatinskega mesta Makarska, je na svojem profilu na Facebooku pred kratkim objavila fotografijo idilične plaže in ob njej zapisala: "Kljub vsemu 'antifa' kaosu in vsem virusom lepote narave ostajajo trajne in blagodejne ... Makarska riviera."

Hloverka Mozambik | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Njeni sledilci na Facebooku pa so hitro opazili nekaj nenavadnega v zvezi s fotografijo, ki jo je objavila. Plaža na njej namreč ni na makarski rivieri, niti kje drugje na hrvaški obali, temveč v Mozambiku. Natančneje – to je plaža v letovišču Azura na zasebnem otoku Quilalea ob mozambiški obali, fotografija pa je prevzeta z uradne strani letovišča, vidite jo lahko tukaj.

Pod objavo Novak Srzićeve se je vsul plaz posmehljivih komentarjev, hrvaški uporabniki Twitterja pa so začeli množično objavljati fotografije svetovnih znamenitosti, ob katere so pripisovali, da gre za hrvaške destinacije.

Vodja makarskega turizma se je na Facebooku najprej odzvala: "Narobe ste razumeli ali pa sem se jaz nejasno izrazila. Lepota je blagodejna, kjerkoli je. Makarska riviera je v srcu, lahko pa bi videli tudi makarsko plažo, ki po lepoti ne zaostaja."

Nato pa je objavo, s katero ga je polomila, izbrisala in objavila novo fotografijo – sebe in svojih prijateljic iz mladosti, ko so se kopale na makarski rivieri.

Ova jedna djevojčica sa slike zna svaku uvalu, plažu i žalo moje Makarske...i moje rivijere...volimo i egzotične plaže Mozambika...

Posted by Hloverka Novak Srzic on Thursday, June 4, 2020

"Ena od teh deklic s fotografije pozna vsak zaliv, plažo in obalo moje Makarske in moje riviere. Radi pa imamo tudi eksotične plaže Mozambika," je ob sliki zapisala direktorica makarskega turizma, sicer pa nekdanja novinarka in urednica informativnega programa na hrvaški nacionalni televiziji.

Oglejte si še:

Makarska
Trendi Makarska: lokalni veljaki ukinjajo ribiške večere, domačini jezni in ogorčeni
bivanje v krošnjah
Trendi 15 slovenskih prenočišč, ki so pravo doživetje
Ne spreglejte