SiolNET. Trendi Potovanja
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Savdska Arabija: neporočeni pari lahko v hotelu zdaj spijo skupaj

1,33

termometer

Savdska Arabija
Foto: Reuters

Da bi spodbudili prihod tujih turistov, v Savdski Arabiji rahljajo do zdaj stroga pravila.

Ne zaradi človekovih pravic, Savdska Arabija se je začela mehčati zaradi, jasno, denarja. Ta država je še vedno močno odvisna od zalog nafte, prihodnost gospodarstva v tako imenovanem obdobju "po nafti" pa prestolonaslednik Mohamed bin Salman vidi tudi v turizmu.

Zagon turizma je eden glavnih ciljev njegove reforme Vizija 2030, v turistično infrastrukturo, kulturne in zabavne vsebine vlagajo milijarde, do leta 2030 želijo letno privabiti sto milijonov turistov, tako domačih kot tujih.

Savdska Arabija Foto: Reuters

Da bi privabili tuje turiste, ki se jim zdi samoumevno marsikaj, kar v Savdski Arabiji ni dovoljeno, pa so morali prilagoditi tudi številna skrajno konservativna pravila.

Potem ko so septembra naznanili, da bodo začeli izbranim državam (med drugim vsem v Evropski uniji, torej tudi Sloveniji) izdajati turistične vizume za vstop v državo, so zrahljali tudi pravila za potovanje oziroma bivanje pri njih.

Savdska Arabija zastava Novice Savdska Arabija uvaja turistične vizume

Po poročanju savdskega časopisa Okaz, ki ga povzema CNN, bodo od zdaj neporočenim parom dovolili, da si v hotelu delijo sobo, kar je bilo do zdaj prepovedano - prepoved bo sicer še naprej veljala za domače goste. Prav tako lahko od zdaj tuje turistke pripotujejo same in same rezervirajo sobo - do zdaj so lahko ženske, mlajše od 45 let, potovale le v spremstvu moškega, običajno sorodnika.

Savdska Arabija Foto: Reuters

Zrahljali so tudi pravila oblačenja za obiskovalke iz tujine. Tem ne bo več treba nositi abaje, oprave, ki pokriva celotno telo in jo morajo v javnosti nositi Savdijke, še vedno pa so turistkam zapovedana "skromna" oziroma "preprosta" oblačila.

Preberite še:

BTS Trendi Zvezdniki o kontroverznem koncertu v Savdski Arabiji: Če nas želijo videti, bomo šli tja Istra, Rovinj, kolo Novice Hrvati bodo z vavčerji spodbujali domači turizem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin