Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2020,
4.01

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

12

Natisni članek

Koronavirus Pag plaža Zrće Hrvaška

Torek, 30. 6. 2020, 4.01

3 leta, 9 mesecev

Preobrat: razvpita žurerska plaža ne bo odprla svojih vrat #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

12

Zrće | Zrće bodo, kot kaže, samevale. | Foto Instagram Zrce Beach

Zrće bodo, kot kaže, samevale.

Foto: Instagram Zrce Beach

Čeprav je še v ponedeljek dopoldne kazalo, da je odprtje slavne plaže Zrće na otoku Pag tik pred vrati, kot kaže, letos na hrvaškem otoku ne bo divjih zabav. Občina je namreč sporočila, da ne bo izdala soglasij za organizacijo koncertov in zabav na razvpiti plaži.

Lastniki klubov in nočnih lokalov v Zrćah, na eni od najslavnejših žurerskih plaž na svetu, so popoldne doživeli hladno prho. Štab civilne zaščite mesta Novalja je sporočil, da letošnje poletje ne bodo izdajali soglasij klubom in koncesionarjem na plaži v Zrćah za izvedbo zabav in koncertov, kjer se lahko zbere večje število obiskovalcev. Svojo odločitev so pojasnili z besedami, da so se v zadnjem času številni okužili ravno v nočnih klubih.

Ob tem so predstavniki civilne zaščite podoben korak predlagali tudi kolegom iz občine Kolan, kjer so tudi nočni lokal Noa in še nekateri manjši klubi.

Še dopoldne veselo napovedovali odprtje

Še dopoldne so številni klubi v Zrćah napovedovali svoje odprtje. Noa obratuje že deset dni, z začetkom julija pa so svoja vrata nameravali odpreti še Kalypso, Papayo in Nomad.

Predstavnica klubov Tea Cafuta je za hrvaški medij Index.hr, ko še ni bila znana odločitev občine, pojasnila, da je odprtje "ključno za vzdrževanje prihodov turistov" in za izpeljavo "uspešne sezone". Ob tem so še poudarili, da je prednost zabav v Zrćah ta, da se "dogajajo izključno na odprtem" ter da imajo klubi "veliko kvadraturo, s čimer dopuščajo vzdrževanje primerne razdalje".

Kacin: Presenečenje, da se je Hrvaška odločila za ta korak

Med tistimi, ki so pokupili veliko število kart za prireditve v Zrćah, so tudi Slovenci, kar je na vladni novinarski konferenci poudaril tudi vladni govorec Jelko Kacin in Hrvaški namenil nekaj ostrih besed. "Največ Slovencev in Slovenk je pokupilo karte za prireditev na plaži Zrće na otoku Pagu, kar je dobesedno nerazumljivo in nerazumno za državo, ki v tem trenutku predseduje EU," je dejal na konferenci in še dodal, da "iz teh razlogov zelo natančno spremljamo, kaj se na Hrvaškem pravzaprav dogaja".

Ob tem je še dejal, da Slovenijo "preseneča, da se je Hrvaška odločila za korak, ki ga Slovenija nikoli ni naredila", s čimer je meril prav na odprtje klubov.

Kacin se je na prvih straneh hrvaških medijev sicer znašel že dopoldne zaradi napovedi, da bo Slovenija Hrvaško uvrstila na rumeni seznam, ob tem pa ni izključeno, da bi jo odstranil s seznama varnih držav. Več o tem v članku Hrvaški mediji obširno o Kacinovih izjavah #video.

Popoldne sta se na temo "nočnega programa" po telefonu pogovarjala tudi premierja Janez Janša in Andrej Plenković. Kot je pozneje na svojem profilu na Twitterju zapisal Plenković, z Janšo poskušata najti ravnovesje med varovanjem zdravja in gospodarskimi aktivnostmi, še posebej turizmom.

Tako so Zrće samevale še v začetku junija:

"Ob obisku Zrć ste lahko mirni"

Organizatorji zabav v Zrćah so bili sicer še pred objavo odločitve mesta Novalja prepričani, da se bo njihova sezona kmalu začela.

"Vsi turisti, ki bodo letos obiskali klube v Zrćah, so lahko enako mirni kot pri obisku trgovine, hotela, plaže ali uporabi javnega prevoza. Zrće so bodo držale enakih zapovedi in priporočil ter spremljale razvoj razmer, s čimer bomo poskušali imeti vse pod nadzorom," so zapisali dopoldne.

Klub Papaya je pred skoraj dvema tednoma sporočil, da so se odločili, da svoja vrata odprejo 4. julija in da bodo obratovali do 25. avgusta, da se bodo lahko "skupaj zabavali skozi težke čase":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The season of 2020 has been by far the most unpredictable in our club history. Despite the changeable conditions, our final decision is to open up the club from July 4th until August 25th 2020 to party through the hard times together! 🥂 IMPORTANT SEASON 2020 FACTS: ◼️ Papaya club will be working every day ◼️ working hours will stay the same (pool parties 15-20h and night parties 23-05h) ◼️ our main stage will be fully operational and as spectacular as always ◼️ most parties will be featured by our resident DJs and some international names ◼️ because of the safety measures still in force worldwide, all major festivals and DJ performances will unfortunately stay postponed for 2021 Stay tuned for more detailed info; coming up in the following weeks! ❤️ #zrce #zrcebeach #zrce2020 #croatia2020 #papayaclub #clubpapaya #papaya2020 #summer2020

A post shared by Papaya club @ Zrce beach (@clubpapaya) on

Da so "končno odprti", je pred štirimi dnevi sporočil tudi klub Kalypso:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We Are Finally Open ⛱️🎉☀️ WE ARE WAITING FOR YOU ♥️

A post shared by Kalypso Club 🌴 Zrce (@kalypsozrce) on

"Ljudje gredo ven, da bi se družili, ne pa, da bi se držali narazen"

Kako bi bilo ob vse slabših epidemioloških razmerah zaradi bolezni covid-19 sploh videti življenje v klubih, je že maja opozoril zagrebški gostinec in lastnik nočnega kluba.

"Razdalja med ljudmi, pregrade iz pleksistekla in podobno v klubih nimajo smisla," je za hrvaški spletni portal 24sata dejal zagrebški gostinec in lastnik nočnega kluba, ki je želel ostati anonimen, "ljudje gredo ven, da bi se družili, ne pa, da bi se držali narazen. Težko se bodo sprostili, če bodo morali biti dva metra narazen."

plaža Zrće
Trendi Bo žurerska plaža Zrće letos res samevala? #video

Preberite več:

Hrvaška, okno, morje
Novice Kacin: Hrvaško bomo prisiljeni umakniti z zelenega seznama
Ne spreglejte