Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2017,
18.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

potovanja Fidži

Četrtek, 5. 10. 2017, 18.52

6 let, 7 mesecev

Pustila dobro plačani službi in odšla v eksotične kraje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Norimo od ponedeljka do petka v zastrašujočem ritmu, na koncu nam zmanjka energije za družino. Razlog, da so starši dvoletnice pustili službo, prodali oba avtomobila, kupili enosmerno vozovnico za Fidži in zgrabili svoje sanje.

Suzana, Sebastjan in Ana so mlada popotniška družina. Kupili so enosmerno vozovnico; prva destinacija: Fidži, otočje sredi Južnega Tihega oceana, popotnikom poznano po rajskih tropskih plažah.

"Po treh mesecih na Fidžiju gremo na Samoo, za pol leta je načrt sestavljen, potem pa bomo videli, kako se lahko na Fidžiju bivanje podaljša oziroma kako se bomo znašli," razlaga Suzana Mehle.

Sebastijan pozna Fidži kot lasten žep, tam je bil že šestkrat, spletel je tesna prijateljstva z domačini in pri njih bo slovenska družina nekaj časa tudi živela.

Umakniti se želijo iz rutinskega življenja

Veselita se, da bosta uresničila svoji srčni želji: umakniti se iz rutinskega življenja in družbe, polne vsiljenih pravil.

"Nimamo časa drug zaa drugega, vsi smo v tem gibanju, kot robotki, tudi v službi," pravi Suzanin mož Sebastijan.

"Poročiš se, imaš otroka, potem pa je vprašanje, kateri korak boš naredil naprej. Hiša je bila tudi najina želja, ampak v ozadju je bilo, da si želiva nekaj drugega," dodaja Suzana.

Fidži | Foto: Reuters Foto: Reuters

Dobro plačani službi zamenjala za skok v neznano

Pustila sta dobro plačani službi, prodala oba avtomobila ter se odločila za skok v neznano.

"Sploh nas ni strah, tudi nekako se bomo morali znajti, želiva si tega, da v življenju ni vse zanesljivo, ampak da sebe porineš do meje, ko se moraš znajti," še dodaja.

To miselnost želita prenesti tudi na hčerko.

"Le omejevati se ne smeš," dodaja Suzana Mehle, ko se spomni, kako je hčerko brez čudnih pogledov mimoidočih dojila na pariških ulicah, to pa so fotografije z zadnjega izleta z Balija. Ana je pri svojih dveh letih že velika popotnica," o vzgoji pravi Suzana.

"Materialno ne bo obremenjena že kot otrok, tudi če se bomo čez nekaj časa vrnili, bo samostojna, bolj se bo znala postaviti po robu določenim stvarem, ki niso prave, ampak jih družba ukazuje," je prepričan Sebastijan.

Ne spreglejte