Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 11. 2016,
7.10

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Turizem Bled

Foto: Turizem Bled

Natisni članek

Bled advertorial potovanje silvestrovanje

Petek, 25. 11. 2016, 7.10

2 meseca, 1 teden

Pismo Božičku lahko napišete tudi ob prelepem alpskem jezeru

Vsebino omogoča Turizem Bled

Foto: Turizem Bled

V prazničnih dneh je lepo biti v krogu svoje družine, a morda je včasih celo bolje, da s prijatelji ali družino za konec tedna obiščete še kakšen drug kraj, ki vas ne bo pustil ravnodušnega.

Fotogalerija
1 / 14

Ste pomislili, da bi se v prazničnih dneh odpravili v enega od najlepših turističnih krajev v Sloveniji? Morda se lahko odpeljete na Bled, kjer vas bo pričakala prava Zimska pravljica na Bledu.

Kaj si v Sloveniji zaželeti lepšega kot Bled. Slovenski turistični biser je lep v vseh mesecih, poseben čar ta turistični kraj dobi tudi v zimskem času. Prav pestro bo v prazničnih dneh. Nikakor ne boste mogli spregledati ''Blejskega drsališča z razgledom". Zakaj si ne bi nadeli drsalk in na terasi Kavarne park naredili nekaj zavojev na drsalkah? Po takšni avanturi se prileže topel čaj ali kuhano vino. Letos imate torej veliko razlogov, da obiščete Bled.

Bled, prazniki | Foto:

Ko se boste ob kuhanem vinu zibali ob prijetnih ritmih glasbe

Če boste 2. decembra tam, ne boste ostali ravnodušni, saj se bodo prižgale lučke, ki bodo pripomogle k poživitvi kulturnega in družabnega življenju v kraju. Za vesele glasbene ritme bo skrbela dolenjska poskočna pevka Nina Pušlar, pričakali vas bosta tudi Plamenita gospoda in Ognjena svetlobna točka. Bled, prazniki | Foto:

Stojnice se bodo šibile pod težo gorenjskih dobrot

Letos bo ob prelepem alpskem jezeru še drugič postavljena Praznična promenada, ki bo trajala vse do 8. januarja 2017. Na njej bodo stojnice, kjer bo mogoče kupiti praznična darila, lahko pa se boste okrepčali z gorenjskimi jedmi in pijačo.

Praznična promenada ob jezeru bo odprta od ponedeljka do petka od 14. do 20. ure in ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 21. ure

Do 24. decembra boste v eni od prazničnih hišic našli tudi Božičkovo pošto, otroci bodo tam skupaj s pravljičnimi junaki lahko na različnih delavnicah oblikovali novoletna darila in napisali pismo Božičku.

Bled, prazniki | Foto:

Nepozabno otroško doživetje

V adventnem času se bo tako Bled spremenil v pravo Božičkovo deželo. Z ustvarjalnimi delavnicami, glasbo in igrami bodo študentje tudi letos spodbujali otroke k ustvarjanju in kreativnem preživljanju predprazničnih dni. Otroški domišljiji bodo pustili prosto pot in malim ustvarjalcem pomagali pri izdelavi najrazličnejših izdelkov.

Otroci bodo poleg ustvarjanja poslušali pravljice, peli in plesali, se sladkali s čajem in božičnim pecivom, napisali bodo pismo Božičku in se s tem potegovali tudi za lepe nagrade, starši pa bodo medtem lahko brezskrbno uživali ob stojnicah s pestro praznično ponudbo.

Bled, prazniki | Foto:

Poznate znano legendo o potopljenem zvonu

Enkrat na leto, na božični dan, oživi znana blejska legenda o potopljenem zvonu. S pomočjo Društva za podvodne dejavnosti Bled se zvon želja ponovno dvigne iz jezerskih globin. Lahko se bo ravno vam izpolnila želja.

Bled, prazniki | Foto:

Konec decembra oziroma predzadnji dan starega leta se bodo znova zbrali in naredili Krog prijateljstva. Letošnje vodilo je: "Srečo užiti, mir občutiti, prijateljstvo deliti." Veselo pa bo ob Blejskem jezeru tudi silvestrovanje, ki se bo začelo že ob 15. uri. Skratka, na Bledu ne bo dolgčas.

Ne spreglejte