SiolNET. Trendi Potovanja
3,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj luksuzni hrvaški hoteli: v njih je povprečna cena 400 evrov na noč

3,15

termometer

morje, kopanje
Foto: Thinkstock

Na Hrvaškem so se odločili, da bodo pred začetkom letošnje poletne sezone še glasneje nagovorili turiste, ki so za udobje in luksuz pripravljeni seči globoko v žep. 16 najprestižnejših hotelov na hrvaškem Jadranu se je zato združilo v skupno blagovno znamko Stories oziroma Zgodbe.

"Gostom, ki iščejo luksuzen in nepozaben pobeg pred pritiski in stresom vsakdanjega življenja, ponujamo edinstveno zgodbo," je vodilo hotelov, združenih v blagovno znamko Stories (Zgodbe), ki so jo ustanovili pri hrvaški gospodarski zbornici (HGK). S tem nagovarjajo petične goste, ki hotelov in destinacij za oddih ne izbirajo (le) glede na razkošje, ki ga ponuja hotel, temveč glede na ponudbo posebnih doživetij.

Za pristop k združenju ni dovolj le razkošje hotela, ampak posebna doživetja, ki jih ponujajo gostom, pa naj bo to bogata zgodovina hotela ali vrhunska kulinarika. Za pristop k združenju ni dovolj le razkošje hotela, ampak posebna doživetja, ki jih ponujajo gostom, pa naj bo to bogata zgodovina hotela ali vrhunska kulinarika. Foto: Miha First Glavni pogoj za vstop pod okrilje blagovne znamke Stories so zato prav doživetja, ki jih izbrani hoteli ponujajo svojim gostom. Kot poroča časopis Slobodna Dalmacija, je to lahko posebna lokacija ali zgradba, v kateri domuje hotel, zgodovina zvezdniških gostov, vrhunska kulinarična ponudba in podobno.

Pogoja za pristop tudi dobro poslovanje in redno odplačevanje posojil

Trenutno je v blagovno znamko združenih 16 hotelov od Istre do Dubrovnika. Vsem je skupno, da imajo štiri ali pet zvezdic, prepoznaven dizajn ter zgodovinsko ozadje ali ponudbo posebnih doživetij, ob tem pa je bil pogoj tudi ta, da dobro poslujejo, redno plačujejo svoje posojilne obveze in da je povprečna cena namestitve okoli 400 evrov na noč.


Hoteli, združeni v novo luksuzno verigo:

Adriana, Hvar
Adriana, Hvar Foto: suncanihvar.com

Adriatic, Rovinj Adriatic, Rovinj Foto: maistra.com

Alhambra, Mali Lošinj Alhambra, Mali Lošinj Foto: losinj-hotels.com

Bastion, Zadar Bastion, Zadar Foto: hotel-bastion.hr

Bevanda, Opatija Bevanda, Opatija Foto: bevanda.hr

Kazbek, Dubrovnik Kazbek, Dubrovnik Foto: kazbekdubrovnik.com

Lešić DImitri Palace, Korčula Lešić DImitri Palace, Korčula Foto: ldpalace.com

Life Palace, Šibenik Life Palace, Šibenik Foto: hotel-lifepalace.hr

Matinis Marchi, Maslinica, Šolta
Matinis Marchi, Maslinica, Šolta Foto: martinis-marchi.com

Navis, Opatija
Navis, Opatija Foto: hotel-navis.hr

San Rocco, Brtonigla San Rocco, Brtonigla Foto: san-rocco.hr

The Pucić Palace, Dubrovnik
The Pucić Palace, Dubrovnik Foto: thepucicpalace.com

Valamar Isabella, Poreč
Valamar Isabella, Poreč Foto: valamar.com

Vestibul Palace, Split
Vestibul Palace, Split Foto: vestibulpalace.com

Villa Dubrovnik, Dubrovnik
Villa Dubrovnik, Dubrovnik Foto: villa-dubrovnik.hr

Villa Meneghetti, Bale Villa Meneghetti, Bale Foto: meneghetti.info

Nekatere so tudi zavrnili

V prihodnosti nameravajo blagovno znamko razširiti na še več hotelov, tudi v celinskem delu države, ob tem pa ne bodo odstopali od kriterijev. Kot je za Slobodno Dalmacijo pojasnil Nenad Nizić, lastnik splitskega hotela Vestibul Palace in predsednik novega združenja, so nekaj hotelov, ki so želeli pristopiti, že zavrnili, saj niso na zahtevani ravni.

Prihod Michelina na Hrvaško je pomembna prednost

Nizić je še pojasnil, da želijo z novo blagovno znamko pritegniti predvsem goste zunaj glavne turistične sezone, prav zato pa morajo ponuditi še kaj več kot le sonce in morje. Stavijo predvsem na kulturo in kulinariko – ne nazadnje je kulinarični vodnik Michelin ob prihodu na Hrvaško med priporočila uvrstil dva izmed njihovih članov, San Rocco in Villa Meneghetti. Če oziroma ko bodo francoski ocenjevalci začeli upoštevati tudi preostanek hrvaške obale, pa se bo v Michelin nedvomno uvrstil še kateri od omenjenih hotelov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin