SiolNET. Trendi Potovanja
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Dunaju se lahko zdaj srečate s Sisi in Marijo Terezijo

0,07

termometer

Schonbrunn VR |  | Foto: Filmfinity GmbH
Foto: Filmfinity GmbH

Kako je živela vladarska dinastija Habsburžanov, si lahko obiskovalci dvorca Schönbrunn na Dunaju od zdaj ogledajo s pomočjo virtualne resničnosti. Z virtualnimi očali se podajo v vsakdanjik cesarice Sisi, Franca Jožefa in Marije Terezije ter dobijo občutek, da so zares v njihovi družbi.

V znamenitem dunajskem dvorcu Schönbrunn obiskovalcem od zdaj ponujajo prav posebno izkušnjo - s pomočjo virtualnih očal lahko postanejo gostje na poroki cesarice Sisi in cesarja Franca Jožefa, prisluhnejo prvim Mozartovim skladbam ter se srečajo z Marijo Terezijo.

Virtualni svet so izdelali s pomočjo odigranih prizorov, ki so jih posneli s pravimi igralci, zanje pa dali izdelati kar 300 različnih kostumov. Da bi bila scenarij in celotno virtualno potovanje v preteklost kar se da pristna, pa so ustvarjalci tesno sodelovali tudi z znanstveniki, so sporočili z Dunaja.

Schonbrunn VR | Foto: Filmfinity GmbH Foto: Filmfinity GmbH

"Medtem ko običajne animacije virtualne resničnosti človeško oko še vedno prepozna kot nerealistične, združujejo virtualna očala v dvorcu Schönbrunn nadrealistični svet z resničnimi ljudmi. To ustvari edinstveno poglobljeno izkušnjo, ki daje gledalcem občutek, da so dejansko obkroženi z resničnimi zgodovinskimi osebami. Za še večjo pristnost so očala opremljena s posebnimi slušalkami, kar omogoča potovanje v zgodovino z vsemi čutili," so v Schönbrunnu povedali ob predstavitvi nove ponudbe, ki je na voljo v 19 različnih jezikih.

Oglejte si še:

VR navidezna resničnost Avtomoto Ste pripravljeni na tako prihodnost? Zdi se prav neverjetna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin