SiolNET. Trendi Potovanja
3,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med Ljubljano in Benetkami hočejo uvesti vlak, ki doseže 300 kilometrov na uro

3,02

termometer

vlak Frecciarossa
Hitri vlaki Frecciarossa povezujejo številna italijanska mesta. Foto: Reuters

Pri italijanskih železnicah Trenitalia razmišljajo, da bi neposredno železniško povezavo s svojimi hitrimi vlaki Frecciarossa vzpostavili tudi s Slovenijo. Potnike naj bi vozil med Benetkami in Ljubljano. Vlaki Frecciarossa sicer dosežejo hitrost tudi do 300 kilometrov na uro, vendar bodo zaradi slabših tirov verjetno hitrosti na slovenskih tleh veliko nižje.

vlak Novice Med Ljubljano in Trstom ponovno zapeljali potniški vlaki #video #foto

Pri Trenitalii so pred kratkim s svojimi hitrimi vlaki povezali Italijo in Španijo ter Francijo, v sredo pa bodo zapeljali tudi na železniški progi od beneške železniške postaje Mestre do Opčin pri Trstu in nazaj. Zdaj razmišljajo še o vzpostavitvi neposredne železniške povezave s hitrimi vlaki Frecciarossa med Benetkami in Ljubljano, poroča STA.

Florian Benetke Trendi Slovita beneška kavarna se je znašla v škripcih

Pogovori so se začeli v teh dneh

O možnosti sodelovanja s Slovenskimi železnicami so se začeli pogovarjati v teh dneh, so na svojih spletnih straneh objavile italijanske železnice. "Pogovori o vzpostavitvi povezave potekajo. Hitrost vožnje bo prilagojena omejitvam hitrosti na naši JŽI (najvišja dovoljena hitrost je 160 km/h). Pogovori potekajo v smeri možne vzpostavitve povezave decembra 2021 oziroma za leto 2022," pravijo na Slovenskih železnicah.

Italija in Slovenija sta že imeli neposredno železniško povezavo: med 14. decembrom 2004 in 1. aprilom 2008 je med železniško postajo Santa Lucia v Benetkah in Ljubljano vsak dan vozil Eurocityjev vlak, so še spomnili pri Trenitalii.

Burano jaslice Trendi Edinstvene morske jaslice v Beneški laguni #video Benetke Novice Benetke poplavilo. Aktivirali so sistem protipoplavne zaščite. #foto koronavirus benetke Trendi Benetke spet preložile začetek zaračunavanja vstopnine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin