SiolNET. Trendi Potovanja
2,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kopanje zgoraj brez so dovolili vsem ne glede na spol

2,91

termometer

bazen |  | Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

V nemškem mestu Göttingen so sprejeli uredbo, po kateri je v mestnih bazenih kopanje zgoraj brez ob koncih tedna dovoljeno vsem.

V Göttingenu na Spodnjem Saškem je s 1. majem začela veljati uredba, po kateri se lahko ob koncih tedna vsi obiskovalci tako zaprtih kot odprtih bazenov na območju mesta kopajo v le spodnjem delu kopalk, kar je bilo doslej dovoljeno le moškim.

Za uvedbo novega pravila so se odločili po sporu z osebo, ki so jo uslužbenci na enem od mestnih bazenov prosili, naj si obleče zgornji del kopalk, pa jim je odvrnila, da se ima za moškega.

bazen | Foto: Unsplash Foto: Unsplash

Sledila je razgreta razprava o tem, kako naj bi zadrego rešili, na koncu pa so sprejeli kompromis, v okviru katerega bo v določenih obdobjih vsem kopalcem dovoljeno biti zgoraj brez.

Ta rešitev je za zdaj v testni fazi, ki bo trajala do konca avgusta, ob tem pa se že pojavljajo pozivi, naj uredba ne bo omejena le na konce tedna, poročajo tamkajšnji mediji. Mestne oblasti vztrajajo, da dodatnega sproščanja pravil ne bo, češ da bi bilo ob dnevih, ko na bazenih na primer potekajo plavalni tečaji za otroke, to neprimerno.

Oglejte si še:

bazen Trendi V Dubaju odprli najgloblji bazen na svetu #video Lauren Hutton Trendi Legendarna lepotica pri 78 letih pozirala v toplesu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin