SiolNET. Trendi Potovanja
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Drsališča v Sloveniji

Kje v Sloveniji v prazničnem decembru odpirajo drsališča

0,74

termometer

Aleja drsališče | Drsališče na strehi nakupovalnega središča Aleja Sky je največje drsališče v Sloveniji. | Foto: Robert Krumpak
Drsališče na strehi nakupovalnega središča Aleja Sky je največje drsališče v Sloveniji. Foto: Robert Krumpak

Z začetkom prazničnega obdobja se po nekaterih slovenskih mestih odpirajo tudi drsališča, ta pa so pogosto del prireditev, ki naznanjajo začetek veselega decembra. 

V nekaterih slovenskih krajih so drsališča že odprli – na Aleji Sky v Ljubljani, v Medvodah, Tržiču, na Vrhniki in Bledu.

Drsališče na strehi nakupovalnega središča Aleja Sky je največje drsališče v Sloveniji. Veliko je kar tisoč kvadratnih metrov in ima 140 metrov dolge ledene steze, odprto pa bo do konca tega leta. Odprto je od ponedeljka do sobote od 10. do 21. ure ter ob nedeljah in praznikih od 11. do 21. ure. Pred kratkim so tam prižgali tudi praznične luči.

Drsališče Aleja Sky:

1 / 3
2 / 3
3 / 3
Praznične Lučke Trendi V Ljubljani prižgali praznične lučke, a tokrat brez župana Zorana Jankovića #foto #video

Drsališča v 18 krajih po Sloveniji

Danes se odpira drsališče v Novem mestu, v prihodnjih dneh oziroma tednih pa še v Bohinju, Ilirski Bistrici, Kopru, Ankaranu, Izoli, Celju, Podčetrtku, Mariboru, Rušah, Murski Soboti in na Ptuju.

V Mariboru za drsališče zbirajo sredstva, v Murski Soboti pa so ga premestili z glasovanjem na Facebooku

Potem ko je občina napovedala, da zaradi energetske krize letos ne bo postavila drsališča na prostem v Mariboru, je podjetnik Silvester Gorjup s somišljeniki začel akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov zanj. Postavil bi ga pri gostinskem lokalu pri Mestnem parku. Na tem mestu je drsališče postavil že lani, a je Gorjup sporočil, da sam tega zalogaja letos finančno ne bo zmogel.

Prebivalci Murske Sobote pa so z glasovanjem na Facebooku spremenili odločitev občinske uprave, da tako kot lani drsališče postavi v Slovensko ulico. Na občini so se za anketo na družbenem omrežju odločili, potem ko so se stanovalci osrednje Slovenske ulice zaradi hrupa uprli postavitvi drsališča na lanskem mestu.

Drsalke, drsališče, zima Novice Sprememba: drsanje v Domžalah nič več brezplačno Čarobni Maribor Trendi Kdaj se bodo po Sloveniji prižgale praznične lučke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin