SiolNET. Trendi Potovanja
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ZEMLJEVID NAJDI.SI

Kako in kje od Ljubljane do Dunaja le v eni uri?

0,82

termometer

Slovenija niso le Bled, Bohinj, Portorož in Piran. Slovenija skriva celo vrsto zanimivih krajev, ki se ponašajo z imeni svetovno znanih evropskih prestolnic. Tako imamo tudi v Sloveniji svoj Dunaj in Rim. V nadaljevanju po zemljevidu poiščite nekaj slovenskih krajev z najbolj zanimivimi imeni.

Zemljevid najdi.si

Na Dunaj, kjer ni treba pustiti trebuha zunaj

Ste vedeli, da ima tudi Slovenija svoj Dunaj? Gre za naselje, ki leži v vzhodni Sloveniji, v občini Krško. Kraj je ime dobil po nekdaj mogočni prazgodovinski trdnjavi Dunum, ki je včasih stala na gori Sv. Lovrenca nad Krškim.

Poiščite Dunaj na zemljevidu najdi.si:

Tudi vse slovenske poti vodijo v Rim

Slovenci imamo tudi svoj Rim. Gre za majhno naselje v Beli krajini, v občini Črnomelj, po zadnjih podatkih iz leta 2015 pa naj bi bilo »slovenskih Rimljanov« le 26. Po stari legendi, ki kroži med krajani, naj bi kraj dobil ime po Petru Kralju, ki naj bi služil papežu Piju IX. kot vojak švicarske garde in se ga je zato prijel vzdevek Papež. Kraj, kjer si je po vrnitvi domov postavil hišo, pa so poimenovali Rim, češ da papež prebiva v Rimu.  

Poiščite Rim na zemljevidu najdi.si:

 

Za boljše in lažje iskanje smo prenovili zemljevid najdi.si

Ker vam želimo ponuditi najbolj relevantne informacije, natančne prikaze lokacij in čim boljšo uporabniško izkušnjo, smo prenovili zemljevid najdi.si. Poleg sodobnejše in prijaznejše vizualne podobe je zemljevid nadgrajen tudi z novimi podatki. Na prenovljenem zemljevidu najdi.si je poudarek na brskanju in raziskovanju t. i. POI točk – krajev, znamenitosti, hribov …

Iskane točke interesa so obogatene s slikami, opisi in koristnimi informacijami, kje prespati, kaj v kraju početi in kje se krepčati. Izhodišče in glavni namen prenovljenega zemljevida najdi.si je, glede na lokacijo posameznika v njegovi okolici poiskati gostilno, mehanika, trgovino, frizerja, lekarno ali zanimive kraje in ideje za izlete po Sloveniji.

V Sloveniji je tudi cela vrsta krajev z zanimivimi živalskimi imeni ali imeni raznih predmetov in drugih pojmov, denimo Konj, Lopar, Drama, Tišina, Vino, Blato, Žaga, Luža, Boben, Rep, Ograja, Most, Ladja, Bučka in številni drugi.
Poiščite jih na zemljevidu najdi.si. 

Konj

Drama

 

Kako najhitreje ali najbližje od točke A do točke B

Eno od osrednjih funkcionalnosti zemljevida najdi.si je tudi izračun poti med posameznimi točkami na zemljevidu. Izbirate lahko med različnimi načini potovanja in preverite, katera je najhitrejša in katera najkrajša pot z avtomobilom, izračunate pa lahko tudi potne stroške za izbrano pot. Če pa pohajkujete peš, izberite pešpot, ki vas bo najhitreje pripeljala do cilja.

Vino

 

Tišina

 

Preden se odpravite na pot, preverite pretočnost prometa

Na zemljevidu najdi.si so na grafično jasen način prikazani najbolj ažurni podatki o stanju prometa in predstavitev pretočnosti prometa na avtocestah, hitrih in regionalnih cestah po Sloveniji in dejanski vpogled o stanju na cestah prek kar 300 spletnih kamer po Sloveniji. Prek spletnih kamer je mogoče preveriti aktualni posnetek lokacije, prek videopredvajalnika pa si je mogoče ogledati tudi posnetek dogajanja na lokaciji v zadnjih 24 urah, 30 dneh in 1 letu.

Lopar

 

Se za konec tedna odpravljate na izlet? Preverite, kje bo sijalo sonce.

Na zemljevidu najdi.si imate stalen vpogled v aktualno vremensko napoved za več kot 200 krajev po Sloveniji. Vremenska napoved po urah za en dan vnaprej ter napoved vremena za en teden vnaprej je na voljo v tekstovni in grafični obliki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin