SiolNET. Trendi Potovanja
3,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fantastične gozdne hiške, ki bodo zrasle v Dolomitih #foto

3,38

termometer

Tree House
Foto: Peter Pichler Arhitecture

V italijanskih Dolomitih bo zraslo naselje futurističnih hišk iz črno obarvanega lesa.

Z zašiljeno obliko, črnim lesom in velikimi steklenimi površinami bodo hiške, ki jih je zasnoval milanski arhitekturni studio Peter Pichler Architecture, nedvomno takoj pritegnile pozornost.

Postavili jih bodo na z gozdom poraslo pobočje v italijanskih Dolomiti, zamislili pa so si jih kot skupek samostojnih hotelskih sob, ki bodo gostom omogočale karseda pristen stik z naravo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Pichler Architecture (@peterpichler_architecture) on

"Projekt smo zasnovali kot 'upočasnjeno' obliko turizma, v njem v glavni vlogi nastopata narava in arhitektura, ki smo jo integrirali vanjo," so za arhitekturni portal Dezeen pojasnili v studiu.

Hiške bodo različnih velikosti, imele bodo med 35 in 45 kvadratnih metrov bivalnih površin, vse pa bodo imele po dve etaži in bodo sledile isti obliki s strmo zašiljeno streho in temelji - s to obliko želijo arhitekti posnemati jelke in macesne, ki sestavljajo okoliški gozd.

Tree House Foto: Peter Pichler Arhitecture

Lokalne jelke in macesni bodo vključeni tudi v same zgradbe, za gradnjo bodo namreč uporabili lokalni les, ki ga bodo obarvali v črno, da se bodo hiške zlile z okolico. Zgradbe bodo stale na betonskih temeljih, dodatno pa jih bodo podpirale steklene stene.

Notranjost bo medtem obdana z neobdelanim lesom jelke, ki bo s svojo svetlo barvo ustvarjal toplino, obenem pa dajal kontrast zunanjim črnim stenam.

Tree House Foto: Peter Pichler Arhitecture

Vsaka hiška bo imela tudi rezervoar za zbiranje in ponovno uporabo deževnice, za gretje v zimskih mesecih pa bodo skrbele geotermalne toplotne črpalke.

Oglejte si še:

Braies Trendi Idilično jezero v Dolomitih, ki ga je proslavila TV-serija AlpINN Trendi Na priljubljenem smučišču odpirajo spektakularno restavracijo #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 235
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin