SiolNET. Trendi Potovanja
3,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čudoviti prizori, ki jih je v slovenskih gorah posnel francoski fotograf #video

3,97

termometer

Alex Strohl, vlog |  | Foto: YouTube
Foto: YouTube

Fotograf in vloger Alex Strohl je objavil dvodelni vlog o svojem obisku Slovenije, predvsem naših gora, kjer je posnel vrsto spektakularnih prizorov in se navdušil nad slikovitim bivakom pod Skuto.

Alex Strohl zase pravi, da je "francoski fotograf, rojen v Madridu in s prebivališčem v Montani", večino časa pa preživi na poti. Obiskuje bolj ali manj znane dele sveta, letos pa je sedem dni preživel tudi v Sloveniji.

Štartal je v Ljubljani, kjer je kot samooklicani obsedenec s kavo obiskal več znanih in priljubljenih kavarn, kot so Čokl, Stow in Črno zrno, nato pa se je s kolegom Joelom in vodnikom Markom odpravil v gore.

Dom na Kofcah Sportal Izbor za naj planinsko kočo 2019 je končan, zmagovalki sta ...

Pred kratkim je na YouTubu objavil dvodelni vlog, ki je nastal med njegovim obiskom Slovenije in ki ga je naslovil Zakaj hodim v gore.

"Tišina je dandanes največji luksuz"

"Obožujem mir, rad imam tišino. Ne razumite me narobe, nekaj dni sem rad v mestu, a si vedno želim nazaj, nekam, kjer ni zvokov, ki bi me motili pri tem, kar počnem. V gorah slišiš le svoje korake in svoje dihanje. Nič drugega. Kako čudovito je to. Mislim, da je dandanes tišina največji luksuz," si je na vprašanje, zakaj tako rad hodi v gore, Strohl odgovoril v posnetku.

Trendi Bivak pod Skuto: popolno zavetje v slovenskih gorah #foto

"Velik del moje ljubezni do gora je tudi tukajšnji način življenja," je dodal. "V gorah živiš drugače kot doma. Ko si doma, padeš v neki ritem, gore pa te resetirajo. Tu živiš bolj preprosto, in ko prideš domov, spet ceniš tisto, kar imaš ... posteljo, vročo prho in svoje bližnje."

Na vprašanje, zakaj rad hodi v gore, pa je fotograf pravzaprav odgovoril že s spektakularnimi posnetki, ki so med drugim nastali na Veliki planini in pod Skuto.

Oglejte si jih:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 154
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin