SiolNET. Trendi Potovanja
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo po Dubrovniku poleti odmevala le akustična glasba?

0,06

termometer

Dubrovnik
Foto: Unsplash

Nekaterim prebivalcem Dubrovnika je dovolj "nabijanja" plesne glasbe iz lokalov v središču mesta.

Civilna iniciativa Akustični Dubrovnik si prizadeva, da bi bila v prihodnje poletja v tem mestu videti, predvsem pa slišati drugače. Kot poroča časopis Jutarnji list, se zavzemajo za to, da bi med 1. junijem in 1. oktobrom staro mestno jedro Dubrovnika veljalo za območje akustične glasbe.

V tem obdobju bi obmolknili zvočniki gostinskih lokalov, prek katerih zdaj vsak gostinec predvaja svoj glasbeni izbor in poskuša preglasiti soseda, za glasbeno kuliso mesta pa bi poskrbeli glasbeniki, ki bi igrali na javnih površinah, in to izključno na akustična glasbila.

Dubrovnik Foto: Unsplash

 

S tem predlogom želijo v civilni iniciativi drastično spremeniti turistično življenje znotraj dubrovniškega obzidja, piše Jutarnji list. Trenutno namreč na področju zvočne podobe mesta vlada anarhija oziroma, kot so zapisali, "kakofonija preglasne glasbe", ki se razlega iz gostinskih lokalov.

Pobudniki nove glasbene podobe Dubrovnika so prepričani, da bi s kakovostnim izborom uličnih glasbenikov, ki bi lahko bili tako profesionalni mojstri klasike kot amaterji, v mestu ustvarili vzdušje, veliko prijetnejše tako za domačine kot turiste.

Oglejte si še:

Vanessa Bryant Trendi Vanessa Bryant hčerki izpolnila željo in jo odpeljala v Dubrovnik angelčki Trendi Poglejte, kako se v Dubrovniku zabavajo Victorjiini angelčki #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin