Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2016,
6.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

zabava Elizabeth Anson kraljica Elizabeta II. Buckinghamska palača

Torek, 26. 4. 2016, 6.03

6 let, 6 mesecev

Zlato pravilo prirejanja zabav: dolgočasneži naj sedijo skupaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
zabava | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Glavna organizatorka zabav za britansko kraljevo družino je razkrila svoje trike za prirejanje zabav, ki si jih vsi zapomnijo.

Lady Elizabeth Anson je sestrična britanske kraljice Elizabete II., ki že pol stoletja skrbi, da zabave britanske kraljeve družine potekajo brez napak. Nič čudnega, da jo za svoje dogodke najamejo tudi največji hollywoodski zvezdniki. Zdaj je britanska aristokratinja v pogovoru za New York Times razkrila nekaj pravil, ki se jih pri prirejanju zabav vedno drži.

- Dobra zabava ni nujno ekstravagantna.

"Zabava z dobrim vinom in krožnikom dobrih testenin ali klobas je lahko prav tako uspešna, kot če postrežete prestižen šampanjec, kaviar, ostrige in jastoga. Niso pomembne drage sestavine, ampak ljudje."

- Primerna razsvetljava je bistvena.

"Razsvetljava lahko zabavo naredi ali uniči. Če je primerna, bodo gostje videti bolje, z njo pa lahko tudi veliko sobano naredimo bolj udobno."

- Dolgočasneže posedite skupaj.

"Sami se ne zavedajo, da so dolgočasni, in so zato povsem zadovoljni. To je moj najpomembnejši trik."

Gostje, ki so po vašem mnenju najbolj dolgočasni, naj sedijo skupaj. Sami tega ne bodo opazili, obenem pa preostalim ne bodo pokvarili večera. | Foto: Getty Images Gostje, ki so po vašem mnenju najbolj dolgočasni, naj sedijo skupaj. Sami tega ne bodo opazili, obenem pa preostalim ne bodo pokvarili večera. Foto: Getty Images

- Najboljše so okrogle mize.

"Pri okroglih mizah ni dileme, kdo bo sedel na čelu. Z njimi je življenje lažje. Najpomembnejšega gosta posedem nasproti mene, ob sebi pa imam tiste, ki se mi zdijo najbolj zabavni."

- Uporabite telefon.

"S telefonskim klicem je organizacija najhitrejša, nesporazumov pa je najmanj. Morda je to staromodno, a je tudi učinkovito. Nočem se ukvarjati z neskončno izmenjavo elektronskih sporočil."

- Zabava naj se konča, ko je na plesišču vsaj še 20 ljudi.

"Če dovolite, da zabava počasi zamre, je to enako kot smrt. Napovejte, da je na vrsti predzadnja skladba, nato pa nehajte točiti pijačo. Ljudje hitro odidejo, če ni več pijače."

Lady Elizabeth Anson s svojo glavno stranko, kraljico Elizabeto II. | Foto: Getty Images Lady Elizabeth Anson s svojo glavno stranko, kraljico Elizabeto II. Foto: Getty Images

Disko za Charlesa in razgrajanje z Rolling Stonesi

74-letna lady Elizabeth je priredila že na stotine dogodkov v Buckinghamski palači, dodaja New York Times, med drugim je bila odgovorna tudi za praznovanje kraljičinega 90. rojstnega dneva pretekli teden. Zabave je organizirala že za mater kraljice Elizabete II., za najstniškega princa Charlesa je priredila disko večer, bila je svetovalka pri poroki Kate in Williama, zabavo pa je organizirala celo za skupino Rolling Stones. Ta se je končala s prihodom policije, potem ko so pijani gostje v Temzo metali polne steklenice šampanjca Dom Perignon.

Ne spreglejte