Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
6. 2. 2019,
4.02

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

valentinovo Lili Sorum ljubezen ljubezen Ljubezen je v zraku

Sreda, 6. 2. 2019, 4.02

5 let, 2 meseca

Zakaj bi valentinovo moralo biti danes, ne pa 14. februarja?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
ljubezen, par, valentinovo | Numerološko gledano je današnji dan bolj romantičen dan, kot bo četrtek prihodnji teden. | Foto Getty Images

Numerološko gledano je današnji dan bolj romantičen dan, kot bo četrtek prihodnji teden.

Foto: Getty Images

Numerologinja Lili Sorum pravi, da je 14. februar nekoliko ponesrečen datum za valentinovo in da bi bil veliko primernejši današnji datum, torej 6. februar.

Razlag, zakaj najbolj romantičen dan v letu, valentinovo, praznujemo 14. februarja, je več.

Ena od teh je, da na ta dan goduje gnostični učitelj Valentinius, ki je v svojih naukih krščansko ljubezen primerjal z zakonsko posteljo, kar je bilo nekoč v močnem nasprotju z asketsko krščansko mislijo. Drugi razlog za to je, da so že v srednjem veku 14. februar označevali za dan, ko se ženijo ptički. Na ta dan so si ljubimci izmenjevali pisemca in se imenovali za valentine.

Lili Sorum
Trendi Numerologinja Lili Sorum: Napačen priimek lahko pripelje tudi do ločitve

Bolj romantičen je 6. februar, še najbolj pa 6. junij

Numerološko gledano je sam datum precej ponesrečen, saj je število 14 karmično ter povezano z nagnjenji k nezvestobi in težji predaji v odnosu, razlaga numerologinja Lili Sorum. Veliko primernejši bi bil današnji datum, 6. februar, dodaja.

"Število 6 povezujemo z ljubeznijo, romantiko, družino, zato bi bil 6. februar mnogo bolj romantičen in primeren datum za valentinovo."

A še bolj romantičen dan bo letos padel na 6. junij, ki je poseben prav zaradi letnice 2019, zaradi česar je tudi sam seštevek datuma ravno 6 (6 + 6 + 2 + 0 + 1 + 9 = 24, 2 + 4 = 6). "To se zgodi zelo redko, zato vsem, ki razmišljate o zaroki, svetujem, da zaprosite svojo drugo polovico na ta dan," svetuje Lili.

Numerologija lahko pomaga ne le pri romantičnih odnosih, temveč tudi pri razumevanju težkega odnosa s starši, otroki, prijatelji, sodelavci. "Z vsako osebo, s katero smo v odnosu, pravzaprav," pravi Lili. | Foto: Matej Leskovšek Numerologija lahko pomaga ne le pri romantičnih odnosih, temveč tudi pri razumevanju težkega odnosa s starši, otroki, prijatelji, sodelavci. "Z vsako osebo, s katero smo v odnosu, pravzaprav," pravi Lili. Foto: Matej Leskovšek

Leto 2019 prinaša veliko osebne nezrelosti

Razlog, zakaj Lili na ta datum ne priporoča poroke, temveč zaroko, tiči v končnem številu 19, zaradi katerega je letošnje leto najbolj karmično tega tisočletja.

"Samo leto bo prineslo na plano veliko osebne nezrelosti, ki se bo odražala ravno v našem odnosu do najbližjih. V tem času se odpirajo čustvene rane iz otroštva, zato bi se občutek nemoči ali ujetosti lahko okrepil. Pomembno je, da smo strpni tudi do neznancev in tistih, za katere menimo, da si naše ljubezni ne zaslužijo. To je močna lekcija tega leta," pojasnjuje numerologinja.

Kaj je karmično leto?

Karmično leto pomeni, da se bomo kot človeštvo, kot kolektivna zavest, spoprijemali s slabšimi izbirami družbe in njenih vodilnih. Na majhnega človeka bo vse več pritiskov in vse težje bo dohajal tempo kolesja položnic, davkov in dajatev. Na ravni posameznika bo vsak pri sebi lahko ozavestil lastne temne plati, naj gre za strah, ki ga nosi v sebi že dolgo, jezo, bolečino ali pa praznino.

Analiza odnosa prek numerologije lahko razkriva lekcije in to, na katerih področjih se ujamemo.  | Foto: Getty Images Analiza odnosa prek numerologije lahko razkriva lekcije in to, na katerih področjih se ujamemo. Foto: Getty Images

Numerologija lahko razkriva, kakšnega partnerja potrebujemo

Numerologija kot veda o številih je odlično orodje za razumevanja tako sebe kot sebe v odnosu in samega odnosa, dodaja sogovornica. "Analiza odnosa dveh oseb razkriva lekcije, boleče točke, ki nosijo nauke, in nas uči, na katerih področjih se ujamemo 'kot ata na mamo'."

Samo razumevanje določene izkušnje je zelo pomembno, saj tako ne odnehamo prehitro. Razkriva, kakšnega partnerja potrebujemo, kakšen partner smo in kdaj je najprimernejše obdobje za ljubezen.

V svojem delu namreč opaža, da ni pomembna samo kompatibilnost, temveč tudi obdobje. "Logično je, da nas, ko si želimo več bližine in romantike, mnogo bolj prizadene, če naš dragi/draga želi več časa zase. Kopica odnosov je na najtežjih preizkušnjah ravno v tovrstnem neskladju obdobja. Pogosto gre namreč za nekompatibilnost osebnega leta, ne nekompatibilnost ljudi. Ko pripravljam analizo dveh oseb, zato poseben poudarek namenim tudi izračunu osebnega numerološkega leta obeh."

Kompatibilnosti ni preprosto izračunati in tega ne moremo storiti sami, še razlaga Sorumova. "Pravzaprav gre za eno izmed najbolj zapletenih analiz, če želimo kakovosten odgovor." Tisti, ki si vseeno želijo potešiti radovednost, pa si lahko pomagajo s kratkim izračunom tukaj.

Preverite tudi:

Notting Hill
Trendi Najboljše romantične komedije za valentinovo #video
Valentinovo
Trendi Znani Slovenci, ki ne praznujejo valentinovega
Ne spreglejte