Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
14.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

seks odnosi

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 14.19

6 let, 7 mesecev

Vseslovenska spletna raziskava o spolnosti. "Kje vse seksamo Slovenci? V službi, šoli, na letalu …"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koliko, s kom in kako seksamo Slovenci, kakšne so naše erotične fantazije, katerega znanega Slovenca in Slovenko bi si najraje privoščili med rjuhami? Zdaj vemo!

Zbiranje podatkov je potekalo od 23. 7. 2015 do 6. 9. 2015. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1ka, ki je bila objavljena na največjih slovenskih spletnih portalih in na družbenem omrežju Facebook. Spletno anketo je v celoti izpolnilo 9.306 anketirancev, od tega 72 % moških in 28 % žensk iz vse Slovenije. Raziskavo je izvedlo podjetje VenetiCOM, d. d., ki upravlja spletni servis Urgenca.com, največji slovenski spoznavni erotični portal (od leta 2004) z več kot 90 tisoč registriranimi in več kot 24 tisoč mesečno aktivnimi uporabniki.

Prvi seks? Presenetljivo, prvi spolni odnos imamo Slovenci v povprečju šele pri 19 letih (ženske pri 18, moški pa pri 20 letih). Najpogosteje je to doma pri starših (24 %) in v naravi (16 %). Največ anketiranih je prvič seksalo z resnim partnerjem/-ico (41 %) ali pa s prijateljem/-ico (28 %).

Kako pogosto seksamo? V povprečju Slovenci seksamo od dvakrat tedensko (23 %) do celo štirikrat na teden (19 %), v prihodnosti pa si velika večina (67 %) Slovencev želi več seksa kot do zdaj. Spolni odnosi Slovencev brez predigre v povprečju trajajo od 15 od 20 minut, s predigro vred pa od 45 do 60 minut. Povprečna predigra torej traja okoli 30 minut.

Po katerih domačih in tujih znanih osebnostih se nam najbolj cedijo sline? Moški bi med slovenskimi znanimi osebnostmi najraje med rjuhe povabili Tanjo Žagar, med tujimi pa Angelino Jolie. Slovenke si med domačimi osebnostmi najbolj želijo Sebastiana Cavazzo, med tujimi osebnostmi pa Johnnyja Deppa, ki je za nekaj glasov prehitel Brada Pitta.

Iskanje seksa po spletu? Glede na to, da je internet postal neizogiben del življenja, ni nič nenavadnega, da veliko Slovencev prek interneta išče tudi spolne partnerje. Med anketiranimi je 23 % takih, ki to počnejo zelo pogosto, in dodatnih 41 % takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.

Vodilni erotični spoznavni portal Urgenca.com? Pozna in uporablja ga 14 % anketiranih, dodatnih 22 % jih je za Urgenco že slišalo, 37 % anketiranih ga še ne pozna, vendar ga nameravajo preizkusiti. Osrednji namen uporabe portala Urgenca.com je, da si med 90 tisoč uporabniki želijo poiskati osebo, s katero nameravajo preizkusiti in izživeti erotične fantazije.

Kaj nas najbolj erotično pritegne? Postavna ženska z lepo zadnjico, ki se zna tudi pošaliti, je opis ženske, ki je pri moških najbolj zaželena in jih erotično pritegne. Za ženske so pri moških na prvem mestu smisel za humor (58 %), razvitost možganov (56 %) in šele nato lepota in videz (50 %).

V nasprotju s stereotipi razvitost mišic, socialni status in debelina denarnice velike večine anketiranih žensk erotično ne pritegnejo.

Ko pridemo do seksa, kaj nas dodatno vzburja? Moške dodatno razvnamejo ženske, ki so v postelji pripravljene na akcijo (53 %) in pobudo prevzamejo same (39 %). Na drugi strani so za Slovenke pri moških najpomembnejše nežnost (52 %), domiselnost (51 %) in tehnika (50 %).

Smo kaj poredni? Med najbolj porednimi stvarmi, ki smo jih Slovenci kdaj naredili, so seks na javnem mestu (park, bazen, morje, letališče, služba, letalo, šola, cerkev, vlak, gondola, most, javno stranišče, trgovina), skupinski seks, seks v avtu, igranje različnih vlog in uporaba spolnih pripomočkov. Polovica anketiranih je že poskusila seks s spolnimi pripomočki (50 %), malo manj kot polovica pa seks prek telefona (44 %) ali pa seks brez penetracije (33 %).

Stališča do varanja? Glede na to, da je varanje vir velikih težav, ga večina odsvetuje (46 %) ali pa z njim nima izkušenj (37 %). Mnenja lahko povzamemo z naslednjim stavkom: "Razlogov, zakaj odsvetujemo varanje, je veliko in vsi so resnični (npr. duševno trpljenje partnerja, moralno-etična spornost, varanje zahteva tudi veliko truda).

Celotna raziskava z grafi in interpretacijami: Raziskava Seks in Slovenci 2015

Ne spreglejte