SiolNET. Trendi Odnosi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najdonosnejša naložba je naložba v znanje jezika

2

termometer

Svet je postal globalna vas, ki govori šest tisoč jezikov. Hitrim poslovnim spremembam lahko sledimo z ustreznim strokovnim znanjem in skoraj najpomembnejšim adutom - znanjem tujih jezikov.

Znanje tujih jezikov je bilo od nekdaj prednost pri vzpostavljanju dobrih poslovnih povezav. Kljub moderni tehnologiji, ki nam prihrani marsikatero pot, se znanju tujih jezikov ne moremo in ne smemo odpovedati. Prav nasprotno, jezikovno znanje nam bo vedno bolj koristilo v iskanju novih priložnosti doma in po svetu. Kje in kako bomo usvajali nove jezike, pa je odvisno od tega, kako hitro želimo oziroma moramo obvladati neki tuji jezik.

Učenje novega jezika je vedno izziv, toda če se ga lotimo pravilno, nam bo v užitek in nam bo dajalo občutek izrednega zadovoljstva. Obvladali bomo praktično spretnost, ki lahko poveča naše poznavanje drugih kultur, izboljša naše možnosti za zaposlitev in obogati potovanja.

Do znanja jezika s klasičnimi metodami

Standardni jezikovni tečaji, pri katerih se v nekaj semestrih zadovoljivo naučimo konverzacijske rabe tujega jezika, so še vedno najpogostejši način pridobivanja jezikovnih spretnosti. Imajo to slabo stran, da so razdrobljeni in trajajo predolgo, še posebej, če si želimo, da bi se čim prej znali pisno in ustno izražati in uporabljati jezik v poslovnih situacijah. Vsebinsko so to široko zasnovani programi, pri katerih je v ospredju praktična raba jezika v vsakdanjem situacijah. Primeren je za osebe, ki se jezika učijo zaradi osebnega izziva in ne zaradi nujne situacije v službi oziroma pri svojem poslu. Slovenske jezikovne šole vsako leto izvedejo od tri tisoč do 4.500 klasičnih jezikovnih tečajev. Največ udeležencev obiskuje tečaje angleškega jezika, na drugem mestu je nemščina. Na lestvici najbolj priljubljenih tujih jezikov se iz leta v leto dviga španski jezik. Poleg omenjenih jezikov se udeleženci jezikovnih tečajev učijo še madžarščino, nizozemščino, portugalščino in švedščino, pa tudi japonščino, kitajščino in arabščino.

Obstajajo pa tudi mnogo lažji načini za učenje jezika kot klasični, kognitivni pristop, ki najprej predstavi pravila, nato so na vrsti številne pisne vaje in ko se vse "usede" v možgane, je treba novo teorijo uporabiti v pogovoru.

Intenzivni tečaji so krajši, bolj strnjeni od standardnih tečajev in so namenjeni bolj motiviranim tečajnikom. Udeležencem omogočajo, da razširijo besedišče in hitro dosežejo višjo stopnjo učinkovitega in tekočega sporazumevanja.

Pri učenju jezika na daljavo oziroma prek interneta boste lahko uživali v udobju doma. Prednost učenja na domu je v tem, da lahko tečaje "obiskujete" v svojem tempu, program pa je prilagojen vašim željam.

Hitro učenje v stanju alfa

Že dolgo je znano, da budno stanje pri polni zavesti ni najprimernejše za usvajanje novih znanj. Najbolj ustrezno stanje naše zavesti za učenje je tako imenovano stanje alfa oziroma stanje sproščene pozornosti, ki ga dosežemo s poslušanjem baročne glasbe in meditacije. Možgansko valovanje alfa nam omogoča, da za znanje, ki bi ga pridobili v 150 urah klasičnega učenja, porabimo le od 40 do 50 šolskih ur. Stanje alfa lahko dosežemo tudi s pomočjo "možganskega spodbujevalnika", ki na splošno izboljša naše miselne procese. Gre za kombinacijo rumene svetlobe, pravilnega dihanja in umirjene glasbe, ki nas popelje v stanje alfa, stanje, v katerem smo dovzetni za nova znanja. V tem stanju se sinhrono aktivirata obe možganski hemisferi, medtem ko odrasli čez dan delujemo predvsem z levo možgansko polovico ter možganskimi frekvencami beta.

Hitro učenje v stanju alfa nam prihrani čas in energijo, poleg tega z možganskim fitnesom izboljšamo svoje miselne procese in se globoko sprostimo, saj ponavadi vzporedno z učenjem jezika poteka tudi protistresni program. Tovrstno učenje je primerno predvsem za tiste, ki ne utegnejo obiskovati klasičnih celoletnih jezikovnih tečajev in se morajo zaradi življenjske ali poslovne situacije (selitev, menjava službe, novi poslovni izzivi) v čim krajšem času naučiti novega jezika. Metoda namreč zagotavlja, da se tečajniki v petih dneh naučijo približno 1.300 novih besed, ki jih znajo tudi smiselno uporabiti v vsakdanji in poslovni komunikaciji.

Prijavite se na brezplačno uro predstavitve programa, na preizkus sproščenosti in alfa valov.

Vsebino omogoča Karnion

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin