Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
10.04

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

2

Natisni članek

Tour de France Tour de France ločitev Peter Sagan

Četrtek, 19. 7. 2018, 10.04

1 leto, 9 mesecev

Peter Sagan

Eden od največjih zvezdnikov Toura obelodanil zelo osebno novico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

2

Peter Sagan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Peter Sagan, trikratni svetovni kolesarski prvak, ki v teh dneh dirka na največjem kolesarskem spektaklu, Dirki po Franciji, je prek družbenih omrežjih sporočil, da sta z ženo Kate sprejela odločitev o razhodu. Ostajata v dobrih odnosih, v središču njune pozornosti pa ostaja sin Marlon.

Zanimivo je, da se je 28-letni Peter Sagan za razkritje tako osebnega sporočila odločil v času najpomembnejšega kolesarskega tekmovanja, francoskega Toura, kjer ostaja nosilec zelene majice za najboljšega šprinterja.

Rigoberto Uran
Sportal Poškodbe so bile prehude: predčasno slovo še enega od favoritov
Primož Roglič Tour 2018
Sportal Roglič peti na Touru: Lahko bi bilo veliko slabše, danes nisem imel najboljših nog

"Po dolgem in tehtnem razmisleku sva s Kate sprejela odločitev, da bo bolje za oba, če se razideva kot par. Čutiva, da je bolje, da najin odnos nadaljujeva kot prijatelja," je pozno ponoči zapisal na družbenem omrežju Facebook, kjer ima več kot milijon sledilcev.

"Zaljubila sva se, prehodila fantastično pot in bila blagoslovljena s prečudovitim sinom Marlonom. Kate je bila pomemben del mojega življenja, podpirala me je na moji športni poti in je odlična mama. Med nama ni zamer, le življenje bova nadaljevala vsak po svoji poti, z vzajemnim spoštovanjem," je še zapisal in dodal, da bo kljub ločitvi vsa njuna pozornost namenjena sinu Marlonu.

Javnost je prosil za razumevanje in se že vnaprej zahvalil za spoštovanje njune zasebnosti. S Kate sta bila poročena manj kot tri leta, družinica pa se jima je razširila oktobra lani.

Peter Sagan | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sagan je v skupni razvrstitvi letošnjega Toura trenutno na 57. mestu, v posebni razvrstitvi za zeleno majico najboljšega šprinterja pa je s 339 točkami krepko v vodstvu pred najbližjim zasledovalcem Fernandom Gavirio (2018 točk). V žepu ima tudi dve etapni zmagi.

Pred kolesarji je danes 12. kraljevska etapa s ciljnim vzponom na Alpe d'Huez, kjer strokovnjaki veliko možnosti za uspeh pripisujejo tudi Primožu Rogliču, ki je trenutno na 5. mestu, kar je najvišje, kar je slovenski kolesar kadarkoli posegel.

Roglič je natanko pred letom dni osvojil prvo etapno zmago na Touru. Danes bo imel ob trasi zelo močno slovensko podporo. Slovenski navijači bodo na 5. serpentini pod vrhom pripravili tako imenovani slovenski ovinek. 

Klemen Štimulak
Sportal Slovenci pripravljajo presenečenje, ki bo Rogliča hitreje spravilo na Alpe d'Huez

 

Ne spreglejte