Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
8.54

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Ana Kovač

Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

advertorial MasterCard izlet Prekmurje Odkrivaj Slovenijo

Sreda, 27. 5. 2015, 8.54

2 meseca

Po poti zdravilnih točk v Prekmurju

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Ana Kovač

Video: Dean Gostimirovič

Napolnite si baterije tako, da zaužijete neokrnjenost narave v okolici Bukovniškega jezera. Poskusite sladkobo vode iz Vidovega izvira in svoje telo napolnite z novo energijo.

Naša tokratna destinacija je bilo Prekmurje. Ker smo se želeli umakniti od mestnega kaosa, smo iskali kotičke, ki nas bodo napolnili z novo energijo.

Izkazalo se je, da je bilo Bukovniško jezero prava izbira: izlet priporočamo vsem tistim, ki potrebujejo nekaj ur popolnega miru in želijo doživeti neverjetno moč energijskih točk v okolici jezera.

Primeren je tudi za družinsko druženje in sproščeno preživljanje prostega časa.

26 energijskih točk za vsako potrebo

Na točki 11 si lahko krepite imunski sistem. | Foto: Na točki 11 si lahko krepite imunski sistem.

V okolici kapele sv. Vida v gozdu v neposredni bližini jezera so že pred stoletji zaznali posebno energijsko moč. V premeru 450 metrov je kar 50 zdravilnih mest, označenih je 26 točk. Vsaka izmed njih ima posebno blagodejno moč, ki vpliva na krepitev življenjskih moči.

Najbolj iskana med točkami je številka 17, ki pomaga pri različnih odvisnostih, sami smo se ustavili pri točki 11, ki pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Vitalne energije ni nikoli preveč!

Pri vsaki izbrani točki se je treba zadržati približno 15 minut. Pri tem morate ostati sproščeni, v skupini mora vladati tišina. Roke naj bodo čim bolj sproščene in spuščene ob telesu. Dlani so obrnjene proti tlom. Če ob tem ne boste začutili ničesar, točka ni primerna za vas, zato zamenjajte mesto.

Tudi s polnimi prtljažniki po zdravilno vodo

V bližini kapelice sv. Vida izvira studenec z zdravilno močjo. Legenda pravi, da je s pomočjo "čudodelne" vode spregledalo že veliko ljudi. Danes njeni redni odjemalci verjamejo v njeno neverjetno zdravilno moč, ki naj bi pomagala pri obolenjih vida, sluha, prebavil, živčevja in kože.

Po vodo prihajajo tudi iz sosednje Hrvaške in Madžarske, nekateri odhajajo s polnim prtljažnikom napolnjenih plastenk.

Idealna okolica za aktiven piknik

Okolica Bukovniškega jezera pa ponuja tudi veliko priložnosti za različne družabne in aktivne dejavnosti. Ob jezeru lahko najamete poseben prostor za piknike, ob ribiški koči na sosednjem bregu pa lahko prespite tudi v šotorih.

Za tiste, ki si boste hitro napolnili baterije, pa priporočamo obisk pustolovskega parka v neposredni bližini, ki je primeren tako za velike kot male pustolovce.

Največji mir ob Bukovniškem jezeru boste našli čez teden, ko boste na poti po gozdu srečali le nekaj domačinov. Ob glavnem parkirišču ob jezeru boste lahko spili kavico ali pojedli kos pice, v informacijski pisarni pa boste lahko izbirali med pestro ponudbo tradicionalnih prekmurskih spominkov.

Veličasten razgled ob kozarčku domačega vina

 | Foto:

Kako slikovita in predvsem neskončna je videti širša okolica občine Dobrovnik, smo se prepričali v vasici Strehovci, ki je le nekaj minut hoje od kapele Sv. Vida.

Pravo domačnost smo začutili v vinotoču s slamnato streho in belo fasado ob mogočnih vinskih trtah. Ob kozarčku domačega vina in narezka lahko zaužijete dan in svoje oči sprostite ob prelepem razgledu.

Sredi Prekmurja kot v tropskem pragozdu

 | Foto:

Nedaleč stran, v Dobrovniku, smo doživeli pravo džunglo. Podjetje Ocean Orchids, ki je specializirano za gojenje in prodajo orhidej, je v zadnjih letih svojo ponudbo razširilo in obiskovalcem omogočilo vpogled v tropski gozd.

Vstop v njihov tropski vrt je brezplačen za vse obiskovalce, v njem pa so posadili več kot sto rastlinskih vrst, ki bi jih srečali na poti po džungli. Najdemo vse od bananovcev, poprovcev, kave in do "navadnih" domačih rož flamingo, ki imajo v svojem naravnem okolju čisto drugačno – gigantsko – podobo.

Ne spreglejte