Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2015,
14.58

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

počitnice izlet Odkrivaj Slovenijo advertorial

Petek, 24. 7. 2015, 14.58

2 meseca, 3 tedne

Enotedenski dopust, obrnjen na glavo: imamo noro idejo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še vedno ne veste, kam bi se odpravili na počitnice? Imamo idejo, ki vas bo zagotovo navdušila, saj boste čisto vsak dan doživeli nekaj novega in popolnoma drugačnega.

Ste morda popotnik, ki od svojih počitnic pričakuje malo več, ali ste spadate med tiste, ki nikakor ne zdržijo dolgo na enem mestu? Potem ste pravi kandidat za naše enotedenske počitnice.

Odkrijete Slovenijo v enem tednu

Po dolgem in počez: to bo rdeča nit vašega enotedenskega raziskovanja. Zelo hitro boste ugotovili, da Slovenije, čeprav je majhna, sploh ne poznate tako dobro. Zato sledite našemu tedenskemu programu in se pustite presenetiti.

1. dan: Začnimo na Obali

Začnite teden s skokom v morje kar s piranske Punte in pot nadaljujte mimo Portoroža, Lucije in vse tja do Seče, kjer vam predlagamo izlet po sečoveljskih solinah – peš ali kar s kolesom.

Če bo vroče, si po ogledu majhnih vasic na obrobju piranske občine (Padna in Sv. Peter) privoščite še en skok v morje, tokrat v Strunjanu, kjer boste lahko poiskali tudi nekaj zavetja pred turistično gnečo, ali zavijte do Simonovega zaliva, kjer je pravi raj za najmlajše člane potovanja.

2. dan: Kras in Goriška brda

Najprej skok v slovensko Toskano, kjer vas bo navdušila ljubka preprostost tamkajšnjih krajev, potem pa še sprehod po slikovitih ulicah Štanjela. V Brdih se morate obvezno ustaviti v vasici Šmartno, ki je pravi muzej na prostem.

V Štanjelu pa si privoščite kavico na glavnem trgu in se spočijte v Ferrarijevem vrtu.

3. dan: Prestolnica iz dveh perspektiv

Začnite dan v zraku, nato pa še skok v vodo. Privoščite si malo drugačno raziskovanje Ljubljane : zgodaj zjutraj na balon, nato pa še na prijetno vožnjo s čolnom po Ljubljanici.

Vmes obvezno potepanje po mestnem središču, kjer boste začutili pravi utrip mesta, če vam bo ostalo še kaj časa, pa raztegnite kolena na sprehodu v naravi – po Tivoliju in vse tja do Rožnika.

4. dan: Proti jugu

Zjutraj naj bo vaša prva postojanka Ribnica, kjer si lahko kupite spominek iz suhe robe, potem pa pot nadaljujte na Dolenjsko, mimo vinorodnih gričev in vse tja do Brežic , kjer si lahko ogledate Brežiški grad in se nato ohladite na lokalni plaži v Kostanjevici na Krki , kjer vam na reki pripravljajo še veliko drugih priložnosti za vodna doživetja.

Vsekakor morate vsaj pogledati obrobje najlepšega slovenskega (pra) gozda – Krakovskega gozda ali pa si sprehod privoščite kar med arhitekturnimi mojstrovinami simpatičnega mesta Kostanjevica na Krki.

5. dan: V mesto rudarjev in po lectarjevo srce v Slovenj Gradec

Namesto v vodi se lahko ohladite tudi pod zemljo. Zapeljite se do Velenja, kjer si poleg mestnega središča in pravljičnega gradu lahko ogledate tudi muzej premogovništva.

Če vam bo zakrulilo v želodcu in si boste zaželeli nekaj sladkega, se odpeljite do Slovenj Gradca, kjer se boste lahko najedli domačih sladkih dobrot in se za konec dneva nagradili še z adrenalinskim skokom s padalom, ki ga organizirajo v tamkajšnjem aerodromu.

6. dan: Spoznajte Prekmurje

Spoznajte toplino in domačnost Prekmurja tudi tako, da se potopite v njihov vsakdan. Z veseljem vas bodo sprejeli na kakšni domačiji in vam pokazali veščine lokalne obrti, vas postregli z domačimi dobrotami ali vam priporočali kakšno novo doživetje. Vsekakor priporočamo obisk Otoka ljubezni in sprehod v okolici Bukovniškega jezera , kjer si boste lahko na energijskih točkah napolnili baterije.

7. dan: Za finale pa malo več adrenalina

Sklenite teden v slogu. Izberite noro doživetje na Bledu in v okolici Radovljice ali si dajte duška in na ves glas zakričite ob spustu po zip-lineu v slikovitem Bovcu.

Bled je lahko idealno zatočišče za pare, ki iščejo romantiko, in za družine, ki od svojih izletov pričakujejo popolno zabavo tudi za najmlajše, je pa tudi odlična izbira za pustolovske duše. Če želite več adrenalina, ga boste našli v Bovcu, kjer se lahko preizkusite v različnih adrenalinskih podvigih – od zip-linea, raftinga in kanjoninga.

Ne spreglejte