Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
18.29

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

roboti Baltazar kozmetika

Torek, 14. 11. 2017, 18.29

6 let, 5 mesecev

Želite kozmetiko po svojem okusu? Narediti vam jo bo pomagal robot. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Bi imeli svojo znamko ekokozmetike, ki jo zmeša robot? Izdelke lahko naredi po vašem okusu in pod vašo blagovno znamko. Slovenski robot Baltazar izbira med več kot 24 milijoni kombinacij. Mini tovarno pa lahko s tovornjakom prepeljejo kamorkoli.

Video: Planet TV


Se še spomnite risanke o profesorju Baltazarju, nenavadnem znanstveniku, ki je s pomočjo svojih mešanic reševal težave meščanov iz mesta Baltazar? Imamo ga tudi v Sloveniji. V slovenskem startup podjetju Vastok Baltzar zmešajo kozmetični izdelek po vaši želji.

"Robotska celica omogoča več kot 24 milijonov različnih kombinacij kozmetičnih pripravkov," pojasnjuje lastnik blagovne znamke AlpStories Danijel Hubman. Pred kratkim se je vrnila iz nakupovalnega središča v Zagrebu, kjer je v dobrih dveh letih namešala več kot 12 tisoč izdelkov.

Na podlagi podatkov o starosti in tipu kože lahko uporabniki po svoji formuli sestavijo šest kozmetičnih izdelkov: od tekočih mil, gelov za prhanje, mleka in olja za telo do masažnih olj in kopalnih soli.

"Sestavine so naravne, vsi ekstrakti so narejeni na glicerinski osnovi, so brez parabenov, brez silikona, sintetičnih dišav, olj in tako naprej," poudarja Manja Hubman.

Lastno blagovno znamko lahko ustvarite za deset evrov

Ne le vsebine, izberete lahko tudi svojo etiketo. "Če želite narediti svojo kozmetično blagovno znamko, vas lahko to stane tudi več sto tisoč evrov. Mi vam omogočamo, da jo ustvarite za deset evrov," ponazori Hubman.

Robot Baltazar | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio Cene mil so odvisne od izbranih sestavin. Če boste končni izdelek javno objavili in če kdo drug naroči vaše izdelke, lahko celo zaslužite. "V Evropi se želimo širiti predvsem proti severu, sicer pa smo v dogovarjanju z vlagatelji iz ZDA," razkriva Manja Hubman.

Baltazar začne vaš izdelek sestavljati takoj po naročilu, konča pa ga v slabih petih minutah. In brez skrbi, pravi idejni oče projekta. "Za vse izdelke, ki jih zamešate, zagotovimo varnostni certifikat."

Njihovi izdelki so veganski in niso testirani na živalih. Prodajajo jih na desetih prodajnih mestih po državi. Baltazar je trenutno v nadgradnji. Želijo si, da bi kmalu znal zmešati tudi kreme za obraz.

Ne spreglejte