Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2024,
20.48

Osveženo pred

5 dni, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

kozmetika krema nasveti dnevna krema

Sreda, 10. 7. 2024, 20.48

5 dni, 10 ur

Zakaj bi morali dnevno kremo redno uporabljati?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
krema | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

V današnjem hitrem življenjskem tempu postavimo skrb za kožo pogosto na stranski tir. Včasih je to razlog za izgubo samozavesti, zato si moramo vsak dan vzeti nekaj minut časa, ki ga namenimo sebi. Takrat ne smemo pozabiti na dnevno kremo za obraz, ki je ključnega pomena za ohranjanje zdrave, mladostne, sijoče in zaščitene kože. V nadaljevanju vam razkrijemo, zakaj bi morali dnevno kremo uporabljati čisto vsak dan. 

Dnevna krema poskrbi za hidracijo kože

Koža je vsakodnevno izpostavljena različnim dejavnikom, ki jo lahko izsušijo, to so veter, sonce, onesnažen zrak in klimatske naprave. Dnevna krema pomaga ohranjati naravno vlago kože, preprečuje izsuševanje in luščenje. Pravilno hidrirana koža je mehkejša, bolj prožna in manj nagnjena k nastanku gub. Poleg tega pa je tudi sijoča, kar je letos še posebej zaželeno v svetu mode in lepote.

Dnevno nanašanje kreme vam bo pomagalo ohraniti navlaženo kožo.
 | Foto: Shutterstock Dnevno nanašanje kreme vam bo pomagalo ohraniti navlaženo kožo. Foto: Shutterstock

Izberite kremo, ki vsebuje zaščitni faktor

Eden najpomembnejših razlogov za uporabo dnevne kreme je zaščita pred škodljivimi UV-žarki, ki so vedno močnejši. Veliko dnevnih krem vsebuje zaščitni faktor, ki ščiti kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UVA in UVB žarki. Redna uporaba kreme s SPF lahko zmanjša tveganje za nastanek kožnega raka in prepreči prezgodnje staranje kože, kot so gube, temne lise in izguba elastičnosti.

Izberite takšno dnevno kremo, ki že vsebuje zaščitni faktor. | Foto: Shutterstock Izberite takšno dnevno kremo, ki že vsebuje zaščitni faktor. Foto: Shutterstock

Boj proti znakom staranja

Dnevne kreme pogosto vsebujejo sestavine, kot so antioksidanti, vitamini in hialuronska kislina, ki pomagajo pri upočasnitvi procesa staranja. Redna uporaba teh krem lahko zmanjša pojav gub, izboljša tonus in teksturo kože ter poskrbi za bolj mladosten videz.

Pravilna nega kože lahko pripomore k upočasnitvi staranja.
 | Foto: Shutterstock Pravilna nega kože lahko pripomore k upočasnitvi staranja. Foto: Shutterstock

Enakomerna polt izboljša videz kože

Redna uporaba dnevne kreme pomaga vzdrževati enakomerno polt in zmanjšuje pojav pigmentnih madežev ter neenakomerne barve kože. Sestavine v kremah, kot so vitamin C, niacinamid in alfa-hidroksi kisline, posvetlijo temne lise in izboljšajo celoten videz kože.

Odlična podlaga za ličila

Dnevna krema služi kot odlična podlaga za ličila. Hidrirana in nahranjena koža omogoča bolj enakomerno nanašanje ličil, ki se ne nabirajo v gubah in suhih predelih. Poleg tega krema deluje kot zaščitna pregrada, ki preprečuje, da bi ličila zamašila pore in povzročila nečistoče.

Dnevna krema je odlična podlaga za ličila.
 | Foto: Shutterstock Dnevna krema je odlična podlaga za ličila. Foto: Shutterstock

Spodbuja naravne procese obnove kože

Dnevne kreme pogosto vsebujejo sestavine, ki spodbujajo naravne procese obnove kože, kot sta regeneracija celic in proizvodnja kolagena. To pomaga koži, da se hitreje obnovi po poškodbah in ohranja zdrav ter sijoč videz.

Preberite še:

Krtače za lase
Trendi Deset najboljših krtač za lase leta 2024
Makeup
Trendi Kakšne so prednosti kremnih ličil?
ličila
Trendi Kaj je bolje za nanašanje ličil, gobica ali čopič?
Ne spreglejte